пʼятниця, 18 вересня 2020 21:10

Пояснили, хто з українців купує товари в інтернеті

Пояснили, хто з українців купує товари в інтернеті
Останнім часом зросла кількість онлайн-покупок одягу, взуття, побутової хімії, меблів та товарів для дому, готових страв. Фото: pexels.com

80% українців старше 16 років користується інтернетом. З них приблизно 36% купують товари онлайн. Серед них найбільше людей віком 26-45 років. Водночас найактивніші покупці - громадяни віком 16-25 років.

Найчастіше в інтернеті купують одяг, побутову техніку та електроніку, косметику та парфумерію, свідчать результати дослідження компанії CBR.

Останнім часом зросла кількість онлайн-покупок одягу, взуття, побутової хімії, меблів та товарів для дому, готових страв і продуктів, автотоварів, будівельних матеріалів та товарів для тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як повернути гроші за неякісне взуття: "шкідлива" порада від експерта

Переважно українці купують в інтернеті через нижчі ціну порівняно зі звичайними магазинами. Також це можливість витратити менше часу на покупки.

Чоловіки частіше, ніж жінки в інтернеті купують смартфони, планшети, комп'ютери та автотовари. Жінки віддають перевагу одягу, косметиці, товарам для дітей, книгам. Молодь переважно купує одяг та косметику, замовляє їжу. Старші покупці шукають товари для дітей, побутову техніку, медичні препарати.

Найчастіше товари купують через смартфони, рідше - ноутбуки. Замовлення чекають за допомогою кур'єрської служби. Також відвідують пункти видачі інтернет-магазину. Рідко користуються поштоматом чи терміналом самообслуговування.

Під час карантину українці активно купували товари в інтернеті та замовляли їхню доставку додому. З початку весни придбали понад 1,73 тис. товарів.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, хто з українців купує товари в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути