понеділок, 05 березня 2018 11:45

Пояснили, чому електромобілі можуть подешевшати ще на 23%

Пояснили, чому електромобілі можуть подешевшати ще на 23%
Експерт вважає, що стимулювати ринок електрокарів можна за допомогою механізму податкової знижки. Фото: ukr.media

У Міністерство інфраструктури анонсували введення податкових знижок при реєстрації електрокарів і скасування виплати до Пенсійного фонду.

"Після скасування акцизу і ПДВ на імпорт електрокарів у січні 2018 року зареєстрували 793 транспортних засоби. Тоді як за весь минулий рік - майже 2500 електромобілів. За один місяць в Україні продали третину обсягу минулого року. Це дуже швидко", - повідомив начальник департаменту цифрової інфраструктури МІУ Олександр Озеран, пише LIGA.net.

Стимулювати ринок електрокарів можна за допомогою механізму податкової знижки.

"Це покриває 18 відсотків вартості електромобіля. Крім того, ми хочемо скасувати передбачений при реєстрації збір п'ять відсотків", - наголосив Озеран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну завезли рекордну кількість електромобілів

Він додав, що електромобілі у такому випадку подешевшають на 22-23%. Якщо вдасться скасувати закон про плату ПДВ, який діє до кінця 2018 року, вартість електрокарів зменшиться на 40% від початкової ціни авто.

Відповідний законопроект зареєструють у парламенті через 2-3 тижні. Ще через місяць очікується голосування по документу.

З 1 січня 2018 року електромобілі звільнили від ПДВ і акцизного збору. Пільговий податковий режим діятиме рік - до 31 грудня 2018 року. Експерти очікують, що ринок електромобілів, завдяки цим пільгам, зросте вдвічі-втричі.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому електромобілі можуть подешевшати ще на 23%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути