Ексклюзиви
середа, 07 березня 2018 13:19

Повідомили, коли військові отримають перераховані пенсії

Повідомили, коли військові отримають перераховані пенсії
У бюджеті Пенсійного фонду передбачені 7,8 млрд грн для підвищення військових пенсій. Фото: ТСН

З другої половини березня Пенсійний фонд розпочне виплати перерахованих пенсій військовослужбовцям.

У Міноборони повідомили, що у квітні військові пенсіонери отримають перераховані виплати за січень-квітень. Адже пенсії перерахують з 1 січня 2018 року. Крім того, пенсіонерам не потрібно окремо звертатися до Пенсійного фонду. Виплати переглянуть за довідками уповноважених структур, в яких особи проходили службу, пише Укрінформ.

При перерахунку пенсій військовослужбовцям враховуватимуть оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, відсоткову надбавку за вислугу років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр повідомив про зміну механізму нарахування пенсій

Для осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ враховуватимуть оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, відсоткову надбавку за вислугу років. Крім того, щомісячні додаткові види грошового забезпечення і премію за січень 2016 року.

Пенсії колишнім працівникам МВС, відповідно до закону "Про Національну поліцію України", перерахують з 1 січня 2016 року з розстрочкою виплати коштів за попередній період. Тобто з 1 січня 2018-го вони отримуватимуть нові пенсії. Суму за попередній період виплачуватимуть з 1 січня 2019 року.

У бюджеті Пенсійного фонду передбачені 7,8 млрд грн для підвищення військових пенсій. Загалом виплати переглянуть для 12 силових відомств. Підвищені пенсії отримають майже 498 тис. осіб.

Пенсії військовим збільшать поетапно. За 2 роки виплати зростуть вдвічі. З 1 січня 2018-го пенсію підвищать в середньому на 1500 грн. З 1 січня 2019 року - ще на 750 грн. З 1 січня 2020-го вона збільшиться ще на 750 грн. Зараз середня пенсія військових становить 2898,41 грн.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, коли військові отримають перераховані пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути