понеділок, 20 серпня 2018 16:32

Постанова НКРЕКП потрібна для збереження працездатності енергосистеми - Хірман

Постанова НКРЕКП потрібна для збереження працездатності енергосистеми - Хірман
Радник з енергетики Стратегічної групи радників з підтримки реформ при Кабінеті міністрів Карел Хірман заявив, що НКРЕКП повністю справляється зі своїми функціями. Фото: YouTube

Радник з енергетики Стратегічної групи радників з підтримки реформ при Кабінеті міністрів Карел Хірман підтримав рішення НКРЕКП скасувати ряд нормативних актів у сфері електроенергетики, включаючи формулу "Роттердам+", у зв'язку з введенням нового ринку електроенергії. На його думку, це необхідно для збереження працездатності української енергосистеми.

"Це зразок всіх нормальних країн, де працює ринок електроенергії. Тут немає нічого нового. Був прийнятий закон "Про ринок електроенергії" і він впроваджується. Іншого шляху немає, якщо ми взагалі хочемо зберегти працездатність енергосистеми", - заявив експерт.

При цьому він зазначив професійну роботу оновленого НКРЕКП. На думку фахівця, на даному етапі орган повністю справляється зі своїми функціями.

"Я думаю, що поки він робить те, що повинен робити професійний незалежний регулятор. Звичайно, думки завжди будуть різні, це правильно. Але, по-моєму, поки регулятор працює в стандартному режимі і приймає стандартні рішення, які просувають реформу не тільки електроенергії , а взагалі ринку", - зазначив Карел Хірман.

При цьому він зазначив, що постанова може позитивно відбитися на інтересах європейських інвесторів до українських енергетичних підприємств в контексті запланованої приватизації. З іншого боку, вітчизняні енергетичні компанії мають потребу в інвестиціях не тільки з-за кордону, вважає Хірман.

"Потрібні інвестиції як такі і це питання не тільки іноземних інвестицій - це також питання тих компаній і власників, які зараз є, зарубіжних або українських - без різниці. Компаніям (обленерго та генерації), які виробляють електроенергію, потрібні інвестиції і модернізація, тому це загальна проблема і це потрібно робити", - зазначив фахівець.

Зараз ви читаєте новину «Постанова НКРЕКП потрібна для збереження працездатності енергосистеми - Хірман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути