четвер, 10 вересня 2015 15:50

Посередники заробляють на оформленні віз і поверненні депозитів

Посередники заробляють на оформленні віз і поверненні депозитів

В Україні посередники не втрачають можливості заробити на послугах, що користуються популярністю у населення. Вони здають в оренду житло, допомагають з виїздом на роботу за кордон, пропонують послуги шлюбних агентств.

"Посередники багато обіцяють, але мало що виконують, - говорить киянка Оксана Бакалець. – Я заплатила 500 гривень брокеру, коли хотіла зняти квартиру в оренду. Ріелтор дала список з 20 однокімнатних квартир, які здаються в оренду на Оболоні. Ми з чоловіком передзвонили усім. Квартири або вже давно здані, або здаються за 500-700 доларів в місяць. Виходить, на 500 гривень нас просто надурили".

Житомирянин Ігор Балюта 300 євро віддав посереднику, який представився кадровим менеджером.

"Півроку тому заплатив 300 євро за роботу в Англії, - розказує Ігор. - Здав усі свої документи. Два місяці годували обіцянками, що відкривають візу, оформляють дозвіл на роботу. Потім по телевізору побачив сюжет, що в нашому місці працює група шахраїв. Серед них був Олексій, якому я віддав свої документи. Телефон в нього вже був відключений. Я зібрався і поїхав на фірму, яка обіцяла допомогти з візою і роботою, але там вже інші офіс відкрили. Я втратив документи і гроші. Мусив переробляти закордонний паспорт".

Біля банків посередники не опускають можливості заробити на довірливих вкладниках.

"Я вже півроку не можу забрати депозит із банку, - говорить киянин Леонід Мисак. – Біля банку зустрів чоловіка, який обіцяв через тиждень допомогти зняти мої 40 тисяч гривень. Хотів за це 2 тисячі. Взяв тисячу гривень завдатку. Казав, що в банку у нього працює впливова родичка. Мені залишив візитку з телефонами, які не дійсні. Пропав з кінцями".

Зараз ви читаєте новину «Посередники заробляють на оформленні віз і поверненні депозитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути