Ексклюзиви
середа, 27 лютого 2013 19:46

Посол РФ пропонує Україні передати ГТС російській стороні, залишаючись її власницею

Посол РФ пропонує Україні передати ГТС російській стороні, залишаючись її власницею
Зурабов запевнив, що передача української ГТС в оренду російській стороні може привести до зниження ціни на газ. Фото: file.liga.net

Російська сторона вважає можливою передачу української газотранспортної системи в управління газотранспортному консорціуму, не змінюючи при цьому форми її власності, заявляє посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

"Ми вважаємо, що цілком можливе збереження власності по українській ГТС за українською стороною і прийняття відповідних законодавчих рішень, які б дозволили передати її, не міняючи форми власності, в управління консорціуму", - сказав посол українським журналістам у середу в Києві.

Він також додав, що російська сторона, виходячи з тих заяв, які раніше звучали, передбачала і готувала відповідні документи, орієнтуючись на те, що це повинен бути двосторонній консорціум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передача ГТС в оренду буде трагедією та дурницею - експерт

Разом із тим, посол підкреслив, що російська сторона звернула увагу на той факт, що українські партнери провели консультації з європейськими колегами "на полях саміту Україна-ЄС" про можливість повернення до ідеї тристороннього консорціуму.

"Тому це питання, очевидно, потребує уточнення", - сказав Зурабов.

Відповідаючи на запитання з приводу того, чи може передача української ГТС в оренду російській стороні привести до зниження ціни на газ, посол сказав: "Відповідь позитивна, таке рішення може бути знайдене".

Нагадаємо, 22 лютого Віктор Янукович у ході прямого телеефіру "Діалог з країною" заявив, що Україна розглядає можливість передачі магістральної ГТС в оренду для забезпечення необхідних засобів її модернізації, утримання в належному технічному стані та одержання гарантій обсягів транзиту.

Зараз ви читаєте новину «Посол РФ пропонує Україні передати ГТС російській стороні, залишаючись її власницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути