Ексклюзиви
середа, 26 вересня 2018 02:49

Порошенко продає свій завод

Порошенко продає свій завод
Найбільший акціонер заводу "Кузня на Рибальському" - фонд Петра Порошенка з пакетом 82,5% акцій. Фото: ТСН

Фонд "Прайм Ессетс Капітал", який керує активами Петра Порошенка, досяг принципової угоди про продаж заводу "Кузня на Рибальському" вітчизняному покупцеві.

"У разі, якщо Антимонопольний комітет надасть згоду і будуть вирішені всі формальності, угоду підпишуть та реалізують", - повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко на сторінці у Фейсбук.

Найбільший акціонер заводу "Кузня на Рибальському" - фонд "Прайм Ессетс Капітал" Петра Порошенка з пакетом 82,5% акцій. Ще 11,5% акцій підприємства належить фонду "ВІК" Ігоря Кононенко.

Також Цеголко прокоментував заяву кількох десятків народних депутатів, які вимагають від Порошенка публічної відповіді щодо низки питань, зокрема можливого зловживання владою та наявності в глави держави бізнесу в РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя не цукор: завод Порошенка вдвічі збільшив прибутки

"Нагадаю, що ще в січні 2016 Петро Порошенко передав свій найбільший актив, компанію "Рошен", у довірчу власність Rothschild, світовій компанії з бездоганною репутацією. У квітні минулого року менеджмент "Рошен" закрив Липецьку кондитерську фабрику і згорнув виробництво", - написав прес-секретар у Facebook.

"У Криму Севастопольський морський завод був конфіскований окупантами. Жодних "аграрних чи крохмальних бізнесів у РФ", про які безпідставно та неправдиво твердять опоненти, у Петра Порошенка нема", - наголосив він.

Раніше кілька десятків народних депутатів заявили, що вимагають від президента Петра Порошенка публічної відповіді щодо низки питань зокрема можливого зловживання владою та наявності в глави держави бізнесу в Росії.

При цьому підписанти наполягають на форматі відвертої розмови з Порошенкому форматі прес-конференції або відкритої зустрічі за круглим столом, яку транслюватимуть провідні телеканали.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко продає свій завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути