середа, 20 грудня 2006 14:06

Порошенко побудує автозавод у Росії

 

Сьогодні корпорації "Богдан" і "Укравто" почали будівництво в Борському районі Нижегородської області Росії автомобільного заводу потужністю 165 тисяч автомобілів на рік.

Під час церемонії закладення першого каменя в будівництво нового заводу міністр промислової політики України Анатолій Головко сказав: "Ми впевнені, що через 3 роки тут буде сучасне підприємство. Це підтвердження того, що два братні народи завжди разом, і будівництво заводу буде внеском у російську економіку".

У свою чергу народний депутат України Петро Порошенко, присутній на церемонії, підкреслив, що "Україна зустрічає Президента Росії Володимира Путіна не з порожніми руками, "ЗАЗ" і "ЛуАЗ" вперше прийшли до Росії випускати автомобілі. Це найбільша українська інвестиція в економіку Росії".

За проектом завод розрахований на виробництво 165 тисяч легкових автомобілів на рік, 6 тисяч автобусів і 60 тисяч дизельних двигунів для вантажних автомобілів.

Загальний обсяг інвестицій у будівництво заводу становитиме понад $700 млн.

Для реалізації цього проекту корпорації "Богдан" і "Укравто" створили на території Російської Федерації компанію "Об`єднані транспортні технології" (UTTECH).

Спільний проект корпорації "Богдан" і Запорізького автомобільного заводу (управляюча компанія "Корпорація "Укравто") - перший крок значних інвестицій із країн СНД, зокрема, України, в автомобілебудівний сектор економіки Російської Федерації.

Згідно з проектом, інвестиції в будівництво нового автопідприємства в Росії, що перевищують $700 млн, будуть пропорційно розподілені між учасниками проекту.

Корпорація "Богдан" і ЗАЗ уже мають досвід у реалізації спільних проектів на автомобільному ринку. Так, із 2003 року в Україні на потужностях Запорізького автомобілебудівного заводу спільно виготовляються автомобілі ВАЗ-21099 і ВАЗ-21093.

Запорізький автомобілебудівний завод має в своєму розпорядженні два заводи з виробництва автомобілів (у Запоріжжі та Іллічівську), 10 підприємств із виробництва комплектуючих. Мережа реалізації продукції заводу в Україні складається з близько 400 автосалонів і пунктів продажу, сервісних центрів.

Виробничі потужності становлять 150 тисяч автомобілів на рік.

Завод виробляє автомобілі "Ланос-шевроле", "Опель", "Славута", "Лада".

У 2006 році ЗАЗ випустить близько 148 тисяч автомобілів повномасштабним способом. Продукція підприємства продається в Україні, Росії, Польщі, Сирії та інших країнах.

У корпорацію "Богдан" входять 20 компаній, серед них: ВАТ "Луцький автомобільний завод", ВАТ "Черкаський автобус", "Хюндай Моторс Україна" та ін. Корпорація "Богдан" багато років співробітничає з російським ВАТ "АвтоВАЗ", а також веде активні продажі автобусів "Богдан-Isuzu" в Росії.

За результатами роботи в 2005 році корпорація зайняла перше місце серед виробників автобусів і вантажівок в Україні.

Вперше про наміри розгорнути виробництво на території РФ корпорація "Богдан" оголосила в серпні 2005 року.

Корпорацію "Богдан" контролює народний депутат від фракції "Наша Україна" Петро Порошенко.

За матеріалами: УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко побудує автозавод у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути