вівторок, 10 травня 2016 17:56

Порахували, як подорожчає гаряча вода для квартир без лічильника

Порахували, як подорожчає гаряча вода для квартир без лічильника
wz.lviv.ua

Якщо в квартирі немає лічильника, обсяг гарячої води розраховується за нормою 3,15 кубометра на людину. Про це Gazeta.ua розповіла експерт Державного агентства з енергозбереження та енергоефективності Марія Яковлева.

Згідно з нормативами, якщо в квартирі і будинку не встановлено лічильника, обсяг спожитої гарячої води визначають із розрахунку 105 літрів на день на одну людину.

"На місяць за одну людину, зареєстровану в квартирі без лічильника, нараховують 3,15 кубометри гарячої води. Тобто якщо люди зараз платять по 129 гривень за одну людину на місяць, то рахунок після підвищення тарифів зросте до 277 гривень", – пояснює Марія Яковлєва.

Таких квартир у столиці вкрай мало.

"Таких квартир у Києві залишилися соті відсотка. На 99,9% квартири встановили лічильники. Помешкання без лічильників - це поодинокі випадки, наприклад, якщо мешкає старенька бабуся і не має коштів на встановлення лічильника", – говорить експерт.

За наявності будинкового лічильника, від загальної суми витрат гарячої води віднімають витрати за даними квартирних лічильників і ділять на кількість квартир, де обліковий пристрій не встановлено, за залишковим принципом.

Нагадаємо, гаряча вода в Києві подорожчає до 63-78 гривень за кубометр з липня.

Зараз ви читаєте новину «Порахували, як подорожчає гаряча вода для квартир без лічильника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути