Ексклюзиви
понеділок, 17 вересня 2018 11:02

Порахували, як подорожчали ліки від початку року

Порахували, як подорожчали ліки від початку року
З початку 2018-го вітчизняні ліки дорожчали швидше, ніж імпортні. Фото: okeydoc.ru

В Україні від початку року вітчизняні антибіотики подорожчали на 7%, або на 1 грн. Імпортні - на 3%. Додали в ціні 2,8 грн.

"У серпні 10 таблеток або капсул антибіотиків українського виробництва коштували в середньому 15,3 грн. Аналогічна кількість імпортних – 100,3 грн. Судинорозширювальні засоби в аптеках вітчизняного виробництва від початку року подорожчали на 4%, або на 40 копійок. У серпні в аптеках 10 капсул коштували 10 грн. Аналогічні ліки імпортного виробництва зросли в ціні на 2%, або на 1 грн. За 10 капсул потрібно було заплатити 47 грн", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні заборонили ліки російського виробництва

За 8 місяців поточного року українські жарознижувальні препарати подорожчали на 6%, або на 40 коп. Імпортні - на 7%, або 90 коп. 10 таблеток вітчизняного та імпортного виробництва коштували по 7,6 грн і 13,1 грн відповідно.

"Зростання вартості ліків 2018-го менше за зростання вартості продуктів. Щоправда, вітчизняна фармацевтична продукція зростає вищими темпами за імпортовану. Інфляція за рік становила 8,7%, а зростання середньої зарплати відбулось на 25%", - резюмував Дорошенко.

В Україні від 14 вересня 2018-го тимчасово заборонили спирт етиловий і настоянку евкаліпту. Відмовилися від ліків через невідповідність за показником "Об'єм вмісту контейнера", повідомили у Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Зараз ви читаєте новину «Порахували, як подорожчали ліки від початку року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути