четвер, 21 червня 2018 21:10

Порахували, скільки в Україні щороку відкривають магазинів

Порахували, скільки в Україні щороку відкривають магазинів
У грошовому еквіваленті продажі ростуть. Це пов'язано із підвищенням цін на продукти харчування виробниками. Фото: Retailers.ua

В Україні підприємці не спішать відкривати нові продовольчі магазини. Так, у першому кварталі 2018 року з'явилося 79 магазинів. За аналогічний період минулого року їх було 111.

Очікується, що до кінця року в Україні відкриють до 500 магазинів. Тоді як в 2017-му було відкрито 511 об'єктів, пише Mind.ua.

Загалом на початок квітня працювало близько 4500 магазинів. Найбільшими мережами стали АТБ, Fozzy Group, Volwest Group, "Львівхолод".

"Місць для відкриття нових магазинів стає все менше. Тому у Києві відкривається менше торгових центрів, а орендні ставки за останній рік виросли приблизно на 10-15%", – каже партнер компанії Atlas Advisors Олексій Ращупкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці не багато їдять, а мало заробляють

Крім того, заробітні плати персоналу ростуть у три-чотири рази швидше, ніж купівельна спроможність населення. Однак у грошовому еквіваленті продажі ростуть. Це пов'язано із підвищенням цін на продукти харчування виробниками.

Водночас столичний роздрібний ринок вже перенасичений. Тому ритейлери шукають місця у різних областях України.

В Україні індекс споживчої довіри у першому кварталі 2018 року знизився на 3 пункти - до 58 пунктів. Це перше погіршення споживчих настроїв за останні півтора року. Найбільше українців непокоять зростання тарифів на комунальні послуги та війна. До п'ятірки причин для переживання ввійшли здоров'я, економіка та зростання цін на продукти харчування.

Зараз ви читаєте новину «Порахували, скільки в Україні щороку відкривають магазинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути