четвер, 08 березня 2018 21:10

Порадили, що запитати рекрутера на співбесіді

Порадили, що запитати рекрутера на співбесіді
Фахівці радять не боятися задавати питання на співбесіді. Так можна більше дізнатися про майбутню роботу. Фото: MyProfi

Інтерв'ю з потенційним роботодавцем чи рекрутером - можливість дізнатися якомога більше про компанію, де хочете працювати.

Щоб ефективно використати час співбесіди і справити гарне враження, варто знати, що запитати у рекрутера. Таким чином, зарекомендуєте себе як ініціативного і відповідального співробітника, пише Work.ua.

Чому ви шукаєте співробітника на це місце?

Обов'язково дізнайтеся, чому відкрилася вакансія. Можливо кандидатів шукають у зв'язку з розширенням відділу. Тоді компанія не стоїть на місці і розвивається. Якщо вам пропонують декретне місце, запитаєте, що буде, коли працівник повернеться. Дізнайтеся чому звільнили попередніх співробітників з позиції, на яку претендуєте. Так вбережете себе від можливих помилок. Якщо ваш попередник отримав підвищення — всередині компанії є можливість кар'єрного росту.

З якими відділами потрібно буде взаємодіяти?

Заздалегідь дізнайтеся, з ким доведеться комунікувати. Можливо будете спілкуватися лише з керівництвом або з представниками різних департаментів. Таким чином, вже на співбесіді зможете оцінити майбутні обов'язки.

Хто буде ставити мені завдання?

Запитуйте це, навіть, коли претендуєте на керівну посаду. Розуміння того, яку структуру має компанія, дозволить оцінити, чи комфортно вам буде працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З дітьми в офіс: як до цього ставляться роботодавці

Скільки триває випробувальний термін, і як підводяться його підсумки?

Уточніть, у якому форматі буде оцінюватися результат вашої роботи. Крім того, дізнайтеся, що необхідно зробити, щоб успішно пройти випробувальний термін.

Коли ви дасте мені відповідь?

У кінці співбесіди поцікавтеся, коли повідомлять рішення чи брати вас на роботу. Звісно якщо рекрутер самостійно не скаже про це. Тоді ви знатимете, коли можна продовжувати пошуки роботи.

Психологи встановили, що в середньому по світу $95 тис. на рік дозволять людині бути задоволеною життям. Це близько 2,5 млн грн на рік чи 210 тис. у місяць. Вчені вважають, що для емоційної рівноваги достатньо $60 тис. на рік. Водночас середня місячна зарплата в Україні становить 8 777 грн. Це у 15 разів менше рівня "емоційного комфорту" чи майже в 24 рази нижче "рівня щастя".

Зараз ви читаєте новину «Порадили, що запитати рекрутера на співбесіді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути