пʼятниця, 02 жовтня 2020 17:44

Попередили про подорожчання хліба

Попередили про подорожчання хліба
Зросла вартість імпортних комплектуючих для хлібопекарського обладнання. Фото: pixabay.com

Найближчим часом хліб може подорожчати. Ціна зросте через підвищення вартості пшениці, цукру, олії. Також впливатиме ослаблення курсу гривні.

"З початку року вартість пшениці зросла на 40 відсотків, із них тільки за вересень - на 25. Це неминуче призводить до зростання цін на борошно, які становлять до 50 відсотків собівартості хліба. Крім того, тільки за останній тиждень на 30 відсотків зросли ціни на цукор, з початку року на 50 - подорожчала соняшникова олія", - говорить віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко, передає agroportal.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни в жовтні: купуємо дешеву цибулю, але переплачуємо за цукор

За його словами, на 20% подорожчали упаковка, енергоносії, логістичні послуги. Зросла вартість імпортних комплектуючих для хлібопекарського обладнання. Додаткові витрати також пов'язані з пандемією Covid-19.

"Постачальники не погоджуються на відстрочки платежів і працюють переважно за передоплатою. Для виробників хліба роздрібні мережі виставляють 30-денну відстрочку оплати", - зазначив Дученко.

На початку 2021 року в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства прогнозують зростання інфляції. Це може відбутися внаслідок поступового насичення економіки грошима. Зараз цінова динаміка перебуває в прогнозованому тренді - зростання на 5,9% на кінець року.

Зараз ви читаєте новину «Попередили про подорожчання хліба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути