пʼятниця, 13 квітня 2018 16:26

Пообіцяли чергове зростання пенсій

Пообіцяли чергове зростання пенсій
Вже понад 2 млн українців отримали надбавку до пенсії понад 1000 грн. Близько 100 тис. людей - більше 5000 грн. Фото: energolife.info

В Україні пенсії можуть зрости вдруге вже поточного року.

"У першому кварталі ми зібрали до Пенсійного фонду майже на два мільярди більше, ніж планували. Маємо всі можливості для появи додаткового ресурсу. Якщо ця тенденція збережеться, вийдемо з новими ініціативами щодо підвищення пенсій 2018 року", - повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, пише "Урядовий портал".

За його словами, одним із найперших перерахують пенсії військовослужбовцям.

"Нагадаю, що перерахунок військових пенсій здійснюється "заднім числом" - з 1 січня 2018 року. До 1 травня всі пенсіонери повинні отримати свої підвищені виплати в повному обсязі", - наголосив він.

Зараз Міністерство соцполітики розробляє механізм підвищення пенсій людям, які мали великий стаж, але маленькі зарплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зміниться в накопичувальній пенсійній системі

"Це питання виникло при осучасненні пенсій. Проблема полягає в тому, що за радянської влади, в перші роки незалежності України люди мали великий стаж, але працювали або в колгоспах за трудодні, або за копійки. Необхідно додатково розробити стимули для підвищення пенсії. Зараз міністерство цим займається", - прокоментував Розенко.

Він підсумував, що вже понад 2 млн українців отримали надбавку до пенсії понад 1000 грн. Майже 100 тис. людей - більше як 5000 грн. Йдеться про металургів, шахтарів, людей, які працювали на шкідливих виробництвах.

З 1 січня 2019 року в Україні вводять другий рівень пенсійного забезпечення – накопичувальну систему. Вона стосуються людей, які зараз працюють. За словами міністра соцполітики Андрія Реви, має існувати система недержавних накопичувальних фондів. Держава ж гарантуватиме їхню безпеку за допомогою Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку, Нацбанку. Можливо буде створено спеціальний регулятор. Крім того, він додав, що виступає проти радикальних кроків у сфері накопичення. Гроші необхідно вкладати у фонди, за якими має бути жорсткий контроль. Щоб не розікрали.

Зараз ви читаєте новину «Пообіцяли чергове зростання пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути