Ексклюзиви
неділя, 07 травня 2017 10:41

Полуниця подешевшала вдвічі

Полуниця подешевшала вдвічі

Полуниця за тиждень подешевшала наполовину. Про це повідомляє Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи.

Першими відкрили сезон господарства Херсонської області з ціни 120-140 UAH/кг (4,14 – 4,83 EUR/кг). Вже в перших числах травня до них приєднались теплиці Закарпатської області. За даними "Інфо-Шувар", станом на 5 травня виробники Херсонскої та Одеської областей вже пропонують полуницю за ціною 65-75 UAH/кг (2,24-2,59 EUR/кг), а в селах Закарпаття ягоду можна придбати навіть по 50-60 UAH/кг (1,72 – 2,07 EUR/кг).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полуницю продають по 120 грн за кілограм

Полуничний сезон в теплицях цього року розпочався із запізненням на 7-10 днів через холодну весну. В 2016 році перша теплична полуниця з'явилась на ринку у 20-х числах квітня і коштувала майже на 20% дешевше, ніж на початку сезону 2017 року. Зараз цю ягоду пропонують в 1,5 -2 рази дорожче, ніж в цей день минулого року.

Сезон збору полуниці у відкритому ґрунті теж запізнюється мінімум на тиждень. Більшість господарств планують розпочати збір ягід лише у другій половині травня. Як повідомили "Інфо-Шувар" виробники південних та західних регіонів країни, погіршення погодних умов наприкінці квітня майже не відбилось на потенціальному врожаї. Деякі господарства навіть планують зібрати більше полуниці, ніж рік тому.

Зараз ви читаєте новину «Полуниця подешевшала вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути