пʼятниця, 10 січня 2014 18:02

Половина росіян не зрозуміли, чому Путін дав Януковичу мільярди доларів

Половина росіян не зрозуміли, чому Путін дав Януковичу мільярди доларів
Віктор Янукович і Володимир Путін. Фото: politiko.ua

Російська Федерація не отримає ніякої користі від фінансової допомоги, наданої Україні.

Як свідчать результати опитування, проведеного Фондом "Громадська думка", так вважає половина росіян.

Згідно з дослідженням, такої думки дотримуються 49% опитаних. Водночас 22% вважають, що користь від допомоги все-таки буде. Ще 29% росіян не змогли відповісти на це питання. На думку опитаних, користь полягатиме у тому, що відносини між країнами покращаться (7%), крім того, серед потенційних позитивних результатів - зміцнення економічного співробітництва, розвиток спільних підприємств (3%), а також поліпшення торговельних відносин між Україною і Росією (2%) і можлива відмова України приєднатися до Євросоюзу і блоку НАТО (2%).

Близько 40% опитаних наполягають на тому, що допомогати Україні не слід було, з ними не згодні 31% респондентів, ще близько 29% не змогли відповісти на питання. Ті, хто вважає, що рішення надати допомогу Україні було вірним, наводять такі аргументи: "це братська країна, ми слов'яни" (7%), "важливо, щоб Україна була ближче до Росії, ніж до Заходу" (4%), "це наші сусіди" (3%), "потрібно допомагати, Україні більше ніхто не допоможе" (3%).

А ті, хто не схвалюють допомогу Україні, вважають, що в Росії люди живуть бідно, і в країні вистачає своїх проблем (18%), що Україна - інша держава, і тому самі повинні вирішувати свої проблеми (3%). Ще 3% переконані, що Україна погано ставиться до Росії і не оцінить допомогу РФ, а ще 3% думають, що логічніше було б знизити ціни на газ для росіян.

При цьому 54% опитаних заявили, що добре ставляться до України, 35% - байдуже, 7% - погано; 4% не змогли відповісти.

Опитування було проведене 29 грудня 2013 року в 43 суб'єктах РФ, 100 населених пунктах, серед півтори тисячі респондентів. Статпохибка не перевищує 3,6%.

Зараз ви читаєте новину «Половина росіян не зрозуміли, чому Путін дав Януковичу мільярди доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

242

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути