вівторок, 04 лютого 2020 08:04

Подвійні платіжки за газ скасують

Подвійні платіжки за газ скасують
Міністр енергетики заявив, що нових газових платіжках буде "правильно" відображено вартість транспортування і споживання газу Фото:volynnews.com

Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель, заявив, що у новій квитанції за газ буде "правильно" відображено вартість його транспортування і споживання.

"Регулятор у нас незалежний, він має забезпечити баланс інтересів споживачів і галузі, але зараз напрацьовується, щоб усе ж таки не було окремих платіжок за транспортування і споживання газу. Щоб це була окрема величина, яку треба сплатити, але не дві платіжки, щоб не дратувати українців", – сказав Ожерель в ефірі каналу ICTV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснила, коли українці отримають справедливу ціну на газ

У кабінеті міністрів працюють над створенням єдиної платіжки за газ. Оржель зазначив, що тариф на транспортування газу – це так звана абонплата.

"Щоб уся велика інфраструктура працювала, щоб український споживач у будь-який момент доби міг відкрити й отримати газ, який знаходиться під тиском, це коштує грошей. Є ті витрати, які є умовно постійними, їх увесь час треба вкладати, навіть якщо ти не споживаєш", – додав міністр.

У лютому українцям автоматично донарахують пільги та субсидії за послугу з розподілу газу. Додатково звертатися із заявою громадянам не потрібно, повідомила пресслужба Мінсоцполітики.

Зараз ви читаєте новину «Подвійні платіжки за газ скасують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути