Ексклюзиви
вівторок, 14 серпня 2012 09:20

Податкова каже, що "вибила" для українців 864 млн грн боргів із зарплати

Податкова каже, що "вибила" для українців 864 млн грн боргів із зарплати
За січень-липень 2012 року державний бюджет додатково отримав 144,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Фото: dt.ua

За січень-липень 2012 року державний бюджет додатково отримав 144,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб і погашено 864,4 млн грн боргів із заробітної плати.

Про це повідомили у Державній податковій службі (ДПС).

"Цього вдалося досягти за рахунок роз'яснювальної роботи з керівниками підприємств-боржників, участі представників податкових органів у роботі комісій при держадміністраціях з питань погашення заборгованості із заробітної плати", - сказано у повідомленні.

У відомстві зазначили, що спільно з представниками органів місцевої влади змусили 39 тис. суб'єктів господарювання, які виплачують заробітну плату менше або на рівні законодавчо встановленого мінімуму, підвищити рівень виплати заробітної плати, внаслідок чого до держбюджету додатково надійшло 68,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

З початку 2012 року органами податкової служби при перевірці суб'єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам, порушення податкового законодавства встановлені у 89%, зауважили в ДПС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров пообіцяв середню зарплату 8 тисяч гривень, але не всім

"До бюджету донараховано майже 198 млн грн податку на доходи фізичних осіб з урахуванням штрафних санкцій. Виявлено майже 53 тис. найманих осіб, праця яких використовувалась роботодавцями без укладання трудових угод та без сплати податку до бюджету. Крім того, залучено до державної реєстрації понад 29 тисяч громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без реєстрації", - розповіли у Податковій.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура повідомила, що за її допомогою з початку року в Україні виплачено 700 млн грн заборгованої заробітної плати.

Зараз ви читаєте новину «Податкова каже, що "вибила" для українців 864 млн грн боргів із зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути