неділя, 16 серпня 2020 21:10

Чому досвідченим працівникам важко знайти нову роботу

Чому досвідченим працівникам важко знайти нову роботу
Якщо на вакансію відгукується кандидат зі стажем понад 3 роки та приголомшливими досягненнями, роботодавцю може здатися, що така людина планує "пересидіти" у компанії кілька місяців. Фото: pexels.com

Пошукачам з великим досвідом роботи часто важко працевлаштуватися. Про готовність взяти на роботу кандидата з досвідом понад 6 років заявляють тільки 2% компаній.

Наприклад, менеджерів по роботі з клієнтами переважно шукають з досвідом роботи від 1 до 3 років. 33% роботодавців готові взяти початківців без професійного стажу. Часто заявляють, що досвід роботи буде плюсом, але він не обов'язковий, пише grc.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому пропонують найвищі зарплати: топ-5 вакансій

Якщо на вакансію відгукується кандидат зі стажем понад 3 роки та приголомшливими досягненнями, роботодавцю може здатися, що така людина планує "пересидіти" у компанії кілька місяців, не буде мотивованою чи вирішить змінити роботу, бо та набридне.

Якщо вам відмовляють у роботі через надмірну кваліфікацію, переробіть резюме. Можливо ви занадто детально описуєте попередній досвід роботи. Під час розмови з роботодавцем наведіть приклади з вашого досвіду, які свідчать, що ви швидко адаптуєтесь і можете приносити фінансову вигоду компанії.

Роботодавці зазначають, що ринок праці за час карантину скоротився, адже багато компаній зазнали фінансових втрат, були змушені закрити або тимчасово зупинити реалізацію масштабних проєктів. Разом з тим, кількість претендентів зросла, а їх запити знизилися.

Зараз ви читаєте новину «Чому досвідченим працівникам важко знайти нову роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути