пʼятниця, 06 листопада 2020 14:52

Почався аудит Фонду боротьби з Covid-19 - Шмигаль

Почався аудит Фонду боротьби з Covid-19 - Шмигаль
Шмигаль пообіцяв, що Держаудитслужба перевірить фонд. Фото: Кабмін

Фонд боротьби з Covid-19 перевірить Держаудитслужба.

Прем'єр Денис Шмигаль пообіцяв, що вся інформація про витрачені кошти буде прозорою і доступною, передає Укрінформ.

"Стосовно коштів, які були витрачені з Фонду боротьби з коронавірусом і його наслідками: усі ці цифри можна знайти на сайті Міністерства фінансів у держбордах, які постійно оновлюються. Тобто вся інформація про Фонд є абсолютно прозорою і відкритою, оновлюється в постійному режимі, і кожен громадянин України може з нею ознайомитись щоденно.

Ніякої таємниці, куди використовуються кошти. Крім того, розпочатий аудит так званого Коронавірусного фонду Державною аудиторською службою України", - сказав він.

10,4 млрд грн спрямували на соціальні програми. Кошти пішли на підтримку безробітних, виплати по лікарняних для медиків, виплати родинам підприємців, які зупинили свою діяльність на час карантину. 19 млрд грн направили на проєкти із будівництва інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створення вільної економічної зони планують ще й на заході України - Єрмак

"Це було насправді спільне рішення втримати економіку України від провалля, у яке вона могла впасти навесні. Сьогодні ми стали свідками безпрецедентної економічної світової кризи. Водночас у нас є чіткі економічні дослідження, які вказують, що вкладення в інфраструктуру під час кризи має дуже високий мультиплікативний ефект з точки зору створення робочих місць, а також наповнення державного бюджету. Державні інвестиції необхідні для того, аби підтримати зайнятість та попит на продукцію бізнесу", - підкреслив Шмигаль.

Від початку адаптивного карантину в Україні створили 400 тис. робочих місць. Понад 400 тис. робочих місць збережено завдяки програмам, які Рада затверджувала в бюджеті цього року.

Зараз ви читаєте новину «Почався аудит Фонду боротьби з Covid-19 - Шмигаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути