Ексклюзиви
пʼятниця, 01 грудня 2017 17:37

Почав дешевшати улюблений продукт українців

Почав дешевшати улюблений продукт українців
Знизилися ціни на свинину, курячу тушку і гречку. Фото: bezhladoveni.cz

Уперше за 2 роки гречка коштує менше 20 грн.

"За листопад зростання спостерігалося на 14 найменувань товарів із 23, що підлягають державному моніторингу. Так, вершкове масло тепер коштує 160 гривень за кілограм. Це на 6 гривень більше, ніж раніше. Є і приємна новина — знизилася ціна на гречку", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Він додав, що найвищий приріст продемонстрували яловичина, сало і сметана – від 1,2 грн до 1,3 грн за один кілограм або літр. За кілограм яловичини з кісткою в середньому просять 113 грн. а сала – 68 грн. Середня ціна сметани — 48 грн/л.

За листопад також зросла вартість соціального хліба. Середня ціна найдешевшої буханки білого хліба становить 13 грн за кг, а чорного – 12,8 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали причину, чому подорожчало сало

Попри це, знизилися ціни на свинину, курячу тушку і гречку.

"Свинина подешевшала більше, ніж на 3 грн, курка в тушці – на 1,5 грн, і крупа гречана – на 1,3 грн. Тепер за кілограм свинини доведеться заплатити 98,5 грн, за кілограм курки – 53 грн, а гречки – 19 грн", - каже Дорошенко.

З 2005 року вартість молочних продуктів зросла в 6-10 разів. Картопля та овочі здорожчали у 7-12 разів, а м'ясо в 6-7 разів. При цьому середня зарплата з 2005 по червень 2017 року збільшилася в 9 разів. Раніше вона становила 806 грн, тепер - 7351 грн.

Зараз ви читаєте новину «Почав дешевшати улюблений продукт українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути