Ексклюзиви
пʼятниця, 04 грудня 2020 12:46

Підтримка бізнесу: кому спишуть податкові борги

Підтримка бізнесу: кому спишуть податкові борги
Відстрочили погашення податкового боргу для ФОПів. Фото: unsplash

Платникам податків спишуть податковий борг, якщо його розмір не перевищує 3060 грн, та його не погашено на 1 листопада 2020 року.

Таку зміну серед ряду інших до Податкового кодексу внесла Верховна Рада, аби підтримати бізнес під час карантину, повідомляє "РБК-Україна".

До 29 грудня 2021 року відстрочили погашення податкового боргу для ФОПів, у тому числі самозайнятих осіб, що у загальній сумі не перевищує 6,8 тис. грн.

Передбачається списати пені та штрафні санкції у разі самостійної сплати платниками податків податкового боргу за основним платежем протягом 6 місяців.

Поріг обсягу податкового боргу для застосування заходів щодо його стягнення збільшується до 3060 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підприємцям доведеться самостійно купувати POS-термінали

Згідно з документом, не оподатковуватимуть ПДФО та податком на прибуток підприємств доходи, отримані відповідно до закону про соцпідтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період карантину через коронавірус.

Платники єдиного податку першої групи звільняються від сплати цього податку за грудень 2020 року та січень - травень 2021-го.

Вирішили звільнити від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ платників єдиного податку першої групи з 1 грудня 2020 року до 31 травня 2021-го. Визначається, що такі періоди включаються до страхового стажу.

Верховна Рада підтримала законопроєкт президента Володимира Зеленського про соціальну підтримку застрахованих осіб у зв'язку з карантинними обмеженнями через Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Підтримка бізнесу: кому спишуть податкові борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути