четвер, 29 вересня 2011 10:04

Підприємство Фірташа позичило в Ощадбанку $ 100 мільйонів

Підприємство Фірташа позичило в Ощадбанку $ 100 мільйонів

АТ "Концерн" Стирол", контрольоване українським бізнесменом Дмитром Фірташем, взяло у Державного ощадного банку України (Ощадбанк, Київ) кредит у розмірі $ 100 млн.

Згідно з повідомленням компанії в системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку України, кредит надано під 10,05% річних терміном до 21 серпня 2014 року.

"Стирол" уточнює, що вартість його чистих активів до кінця 2010 року становила 1 млрд 633 081 000 гривень (близько $ 205 млн. - ред.).

Тим часом, як повідомлялося раніше, експерти вважають, що купівля Фірташем контрольного пакета акцій концерну "Стирол" восени минулого року призвела до зниження капіталізації компанії з $ 350-360 млн до $ 100 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірташ хоче змінити умови членства України у Світовій організації торгівлі

"Зараз "Стирол" перестав бути корпорацією. Це просто цех, де переробляють добрива. Компанія радикально змінила ставлення до ринку", - заявляв раніше директор інвесткомпанії "Драгон Капітал" Дмитро Тарабакін.

Він зазначив, що через відсутність в Україні цивілізованих правил публічної оферти новий власник не здійснив викуп близько 8% акцій у вільному обігу (free float), що призвело до втрат міноритаріїв через зниження капіталізації "Стиролу" в розмірі близько $ 48 млн.

Нагадаємо, восени 2010 року кіпрська OstChem Investments Limited, що входить в Group DF Фірташа, сконцентрувала 90,3044% акцій АТ "Концерн" Стирол "- одного з найбільших на Україні виробників азотних мінеральних добрив, полістиролів і лікарських препаратів.

Зараз ви читаєте новину «Підприємство Фірташа позичило в Ощадбанку $ 100 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути