четвер, 01 липня 2021 12:02

Перший пішов: мережа супермаркетів відмовилась від пластику

Перший пішов: мережа супермаркетів відмовилась від пластику
Паперові пакети уже є на касах багатьох супермаркетів. Фото: Олена Луценко

З липня мережа магазинів "Ашан" відмовилась від пластикових пакетів на касах.

"Ми повністю переходимо на вторинну сировину. В усіх магазинах мережі будуть представлені пакети зі 100 відсотків переробленого пластику для покупок вагою 5, 7 та 10 кілограмів. Їх вартість не відрізняється від звичайних пакетів. Після використання такий пакет можна віддати на переробку і так до п'яти разів", - повідомила Злата Костюк, фахівчиня відділу корпоративної соціальної відповідальності "Ашан Рітейл Україна".

Пакети з переробного пластику не потребують обов'язкового температурного режиму. А пакети для компостування можуть розкладатися до 20 років, якщо не дотримано всіх необхідних умов.

Пакет зі 100% переробленого пластику не містить домішок, що прискорюють розклад на мікропластик, який небезпечніший для природи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вдома пишу список покупок. Збираю лотки й мішечки" - як жити без пластикових пакетів

Перші пакети з переробленого пластику на покупки вагою 10 кг "Ашан Рітейл" почав продавати у квітні. Також пропонують багаторазові сумки-шопери та крафтові паперові пакети на касах.

10 червня набув чинності Закон №1489-IX про обмеження обігу пластикових пакетів на території України. Він почне діяти з 10 грудня.

Обмеження стосуються тонких, надтонких та оксорозкладних пластикових пакетів. Тонкі мають товщину до 50 мікрометрів. Вони витримують навантаження до 4-5 кг. Їх повністю буде заборонено розповсюджувати в магазинах, закладах громадського харчування та надання послуг.

Надтонкі пакети шириною до 225 мм, глибиною до 345 мм, довжиною до 450 мм можна буде використовувати виключно як первинну упаковку для риби, м'яса та виробів із них, сипучих продуктів, льоду.

Зараз ви читаєте новину «Перший пішов: мережа супермаркетів відмовилась від пластику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути