Ексклюзиви
пʼятниця, 20 березня 2020 18:24

Пенсіонерам скасували пільговий проїзд: перелік міст

Пенсіонерам скасували пільговий проїзд: перелік міст
В багатьох містах скасували пільговий проїзд для пенсіонерів rivnepost.rv.ua

У Вінниці з 23 березня обмежили право безкоштовного проїзду в громадському транспорті пільговим категоріям населення на період карантину.

Пільговики не зможуть безкоштовно користуватися громадським транспортом в години пік: від початку роботи транспорту до 10:00, а також з 17:00 до 21:00.

Окрім того під час засідання комісії вирішили дозволити перевозити до 10 пасажирів в одній секції трамваїв (зокрема ідеться про двосекційні "Міражі", які працюють на маршрутах у Вінниці).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Дніпропетровщині оголосили надзвичайну ситуацію

Пільговий проїзд на весь період карантину скасували в Львові.

"З понеділка скасовано безкоштовний проїзд для пільгових категорій в громадському транспорті на час карантину", - йдеться в повідомленні на Telegram-каналі Львівської міської ради "Львів vs коронавірус".

Мер Львова Андрій Садовий звернувся до жителів міста з проханням розповісти про скасування пільг пенсіонерам.

"На період карантину у Львові пільги на проїзд в громадському транспорті діяти не будуть. Ми йдемо на ці обмеження в першу чергу тому, що старші люди перебувають в особливій зоні ризику в зв'язку з поширенням коронавірусу. Покажіть це відео батькам і бабусям з дідусями! Бережіть один одного!", - сказав Садовий.

Від пільгового проїзду 18 березня відмовились у Рівному. Тут відмінили пільги для пенсіонерів у маршрутках. У Хмельницькому скасували пільговий проїзд у громадському транспорті з 20 березня. Аналогічне рішення ухвалили в Запоріжжі – з 23 березня. У Полтаві – пільговиків з 23 березня возитимуть лише з 11 до 15 години. Обмеження діятиме до кінця карантину.

Безкоштовний проїзд для пенсіонерів ввів Михайло Горбачов. Раніше за проїзд у тролейбусі слід було заплатити чотири копійки, а це на тодішні гроші була четвертинка хлібної буханки. Тому бабусі раніше нікуди не їздили — копійку берегли.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерам скасували пільговий проїзд: перелік міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути