Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 14:04

Павуки-птахоїди та бойові кліщі: рейтинг найекзотичнішого експорту України

Павуки-птахоїди та бойові кліщі: рейтинг найекзотичнішого експорту України
Першу сходинку в рейтингу екзотичного експорту України посіли бойові кліщі. Фото: biz.censor.net.

На своїй сторінці у Facebook прем`єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Україна нарощує експорт небувалими темпами. Заробіток 2017 року склав $52 млрд.

Журналісти програми "Гроші" каналу "1+1" проаналізували митні бази й склали рейтинг найекзотичніших товарів, які Україна експортує за кордон. Загалом на нестандартному експорті в 2017 році наша країна заробила майже півтора мільярда доларів.

Першу сходинку в рейтингу екзотичного експорту посіли бойові кліщі, їх використовують для захисту рослин від шкідників. Це 2017 року принесло країні $653 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Google помилився, Гройсман не міг" - інтернет кепкує з ляпу прем'єра

Друге місце у списку чудернацького експорту – винні равлики. За минулий рік було продано за кордон 415 тонн цих екзотичних делікатесів, на них українські підприємці заробили $360 тис.

Третю сходинку посіли бджоли та джмелі. 2017 року до країн Європи вивезли 73 тони цих комах, що принесло Україні $307 тис.

Також за кордон з України в 2017 році вивезли 110 пауків-птахоїдів та 120 тарантулів, проте прибутки від них значно менші – сумарно $4 тис.

Зниження виробництва яблук в ЄС в поточному сезоні дозволило Україні нарощувати поставки цієї продукції на європейські ринки. Згідно з даними митної статистики, за липень-січень сезону-2017/18 Україна експортувала в країни Євросоюзу 9,2 тис тонн яблук.

Зараз ви читаєте новину «Павуки-птахоїди та бойові кліщі: рейтинг найекзотичнішого експорту України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути