середа, 09 червня 2021 11:41

Пандемія перекреслить усі успіхи бідних країн – Світовий банк

Пандемія перекреслить усі успіхи бідних країн – Світовий банк
Допандемійні показники доходу на душу населення до 2022 року відновлять 90% розвинутих країн. Фото: Reuters

Світова економіка цьогоріч зросте на 5,6%. Це стане найшвидшим післякризовим відновленням з часів Другої світової війни.

"Зростання загальносвітового ВВП 2021 року на 5,6 відсотка значною мірою стане можливим завдяки стійкому, хоча й нерівномірному доступу до вакцин. Утім, економічні ризики від нових хвиль пандемії Covid-19 залишаються суттєвим фактором, який може вплинути на реалізацію прогнозу", - йдеться в економічному прогнозі Світового банку.

Допандемійні показники доходу на душу населення до 2022-го відновлять 90% розвинутих країн і лише 30% тих країн, що розвиваються. Пандемія перекреслить усі успіхи бідних країн.

Лідерами економічного росту 2021 року стануть Китай (+8,5% до ВВП), Індія (+8,3%), США (+6,5%), Аргентина (+6,3%), а також Туреччина та Мексика (по +5%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ чекає нова фінансова криза

"Наступного року світова економіка продовжить відновлюватися з дещо нижчими темпами – близько 4,3 відсотка глобального ВВП. Світова економіка за підсумками 2022-го все ще відставатиме на 2 відсотки від показників докарантинного 2019 року" - підсумували експерти Світового банку.

У січні Організація Об'єднаних Націй прогнозувала зростання світового ВВП на 4,7%. Дві найбільші світові економіки - Китай та США - стали на шлях відновлення завдяки податково-бюджетній і грошово-кредитній підтримці, швидкій вакцинації населення.

Зараз ви читаєте новину «Пандемія перекреслить усі успіхи бідних країн – Світовий банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути