середа, 05 вересня 2018 11:09

Паливні компанії просять Укрзалізницю пломбувати цистерни

Паливні компанії просять Укрзалізницю пломбувати цистерни
Анвітрейд, WOG, OKKO і SOCAR рахують втрати палива тисячами тонн, і просять Омеляна і Кравцова змінити ситуацію. Фото: УНН

Від 300 кг до 10,5 тонн дизельного палива не доїжджає до пункту призначення в кожній цистерні на українській залізниці. У регулярній експлуатації знаходиться в середньому 6800 залізничних вагоно-цистерн для перевезення світлих нафтопродуктів. Такі дані містяться в листі великого трейдера - ТОВ "Анвітрейд" до керівництва міністерства інфраструктури і ПАТ "Укрзалізниця".

У компанії вважають, що системні пропажі палива пов'язані з тим, що нижні зливні люки залізничних цистерн ніяк не захищені від можливих недобросовісних дій. А офіційні металеві пломби, збереження яких гарантує "Укрзалізниця" захищають тільки верхні люки.

"Через юридичну неможливість опломбувати нижні люки вагоно-цистерн, українські підприємства втрачають сотні мільйонів гривень щороку. Вважаємо за необхідне додати до Правил пломбування офіційну можливість пломбувати металевими запірними пристроями всі люки залізничних вагоно-цистерн, з обов'язковим занесенням у супровідну документацію", - йдеться в заяві компанії "Анвітрейд"

У компанії WOG підтримали ініціативу "Анвітрейд", і відзначають, що пломбування нижніх зливних люків зможе істотно знизити несанкціонований відбір нафтопродуктів і при цьому сам процес пломбування не призведе до істотних втрат часу на логістичних операціях (час на обробку поїзда збільшиться всього на 10-15 хвилин).

Офіційна можливість пломбувати нижні люки - термінова необхідність для припинення крадіжок палива під час перевезень, - впевнені і в ОККО (Галнафтогаз).

Зараз ви читаєте новину «Паливні компанії просять Укрзалізницю пломбувати цистерни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути