понеділок, 14 грудня 2020 18:30

Готелі скасовують доплати за новорічні бенкети: куди українці поїдуть відпочивати на свята

Готелі скасовують доплати за новорічні бенкети: куди українці поїдуть відпочивати на свята
Для наших туристів залишилися доступними не так багато напрямків. Фото: pexels.com

Європа та Азія зараз закриті для України. Для наших туристів залишилися доступними не так багато напрямків, розповіла Gazeta.ua Олена Циганок, директорка "ТурБонжур".

"Доступний по ціні відпочинок у Єгипті. Популярні цьогоріч, насамперед тому, що є прямі перельоти, такі екзотичні напрямки як Домінікана, Мальдіви, Занзібар. Також гірськолижні курорти Туреччини. Мальдіви вважаються дорогим напрямком, але цього року туроператори додали 2 чи 3 додаткові рейси на свята", - каже Олена Циганок.

За її словами, зазвичай курорти підвищували ціни перед Новим роком. Цьогоріч більшість напрямків стали доступнішими, ніж у минулі роки.

"Те, за що минулого року просили 1200 доларів, цьогоріч коштуватиме 1000. Номер у готелі в Єгипті, вартість якого у звичайний період 1300-1400 доларів, зараз можна забронювати за 800", - говорить директорка.

У минулі роки розважальна програма на Новорічну ніч у готелях була обов'язковою, за неї автоматично стягували додаткову плату.

"Зараз турист може сам вирішити, користуватись цією послугою чи ні. Дорогі екзотичні курорти пропонують концертні програми. Демократичніші по ціні - живу музику, вечерю. В середньому доплата за новорічну ніч становить 50-70 доларів. Відпочинок в Україні навпаки подорожчав. Карпатські курорти очікують більше туристів на новорічні свята", - підсумувала Олена Циганок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим здивувати у Новий рік: стильні способи загорнути подарунки

Українці цьогоріч частіше обирали відпочинок у межах країни, зазначила Анна Костиря, менеджерка "СвітланаТур".

"Туристи обирають Карпати та інші внутрішні курорти. Люди бояться їхати за кордон, бо є певні перешкоди. Наприклад, якщо це Єгипет, то треба обов'язково проходити тестування на коронавірус", - розповіла експертка.

За її словами, всередині країни можна обрати відпочинок на кожен смак і гаманець.

"Найдешевший варіант - село Ясіня: тут пропонують недорогі котеджі та садиби. Це поруч із Драгобратом та Буковелем. Трохи дорожче коштує відпочинок у Яремче, де є готелі з новорічними програмами. І один з найдорожчих варіантів – це Буковель. Але віп-готелі там були заброньовані ще в жовтні", - підкреслила Анна Костиря.

Експертка каже, що ціни на тури не змінились. Зміни торкнулись вартості новорічної програми – там, де включена вечеря, вартість зросла за рахунок подорожчання продуктів.

"Серед відкритих для відпочинку країн - Туреччина, де з'явилося багато гірськолижних курортів, Єгипет, Мальдіви, Занзібар, Домінікана, ОАЕ та балканські країни. Зокрема, Сербія, Македонія. Попит зменшився, тому багато готелів йдуть на поступки. Скасовують доплати, які раніше були обов'язковими", - додала Анна Костиря.

Українська сім'я із 4 осіб витратить на новорічне застілля у середньому 1706 грн. Це на 5,3% більше, ніж торік.

Зараз ви читаєте новину «Готелі скасовують доплати за новорічні бенкети: куди українці поїдуть відпочивати на свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути