пʼятниця, 14 травня 2021 16:59

Від українських "підприємців" на 20 млн грн постраждав черговий великий міжнародний агроінвестор — ЗМІ

Від українських "підприємців" на 20 млн грн постраждав черговий великий міжнародний агроінвестор — ЗМІ
Фото: "Корреспондент"

Група міжнародних компаній Нусід постраждала від недобросовісних дій українських підприємців на суму 20 млн грн. 2018 року був укладений договір із ТОВ "Агро Маркетинг Груп" - компанією, яка контролювалася Дмитром Дмитришиним, Антоном Посуньком і Дмитром Шацманом. За цим договором Нусід поставила товар (насіння), а оплати отримала тільки 23% від ціни, ідеться в статті delo.ua "Захистити своє. Як іноземний інвестор судиться з українським партнером за борги".

За повідомленням видання, 8 жовтня 2018 року укладений договір №07/2018 між компаніями ТОВ "Нусід Україна" в особі директора Савинського Ігоря Леонідовича й ТОВ "Агро Маркетинг Груп" (АМГ) в особі директора Дмитришина Дмитра Андрійовича. Предметом договору на майже 27 млн ​​грн були насіння сорго й соняшнику, які АМГ купувала в Нусід. Оплачувати товар домовилися в три етапи. Перший платіж у 6,7 млн ​​грн отримали, зробили доправлення товару. А далі події розвивалися за традиційним для України сценарієм, який і відлякує міжнародні компанії від інвестицій в нашу економіку.

Платежі, які були заплановані на 2019 рік, не надійшли. А у вересні 2019 року АМГ змінила номінальних власників: компанію придбала іноземна фірма, а Посунько і Шацман були вилучені зі списку кінцевих бенефіціарів (власників). Власником стало британське партнерство з обмеженою відповідальністю "Олеон Капітал ЛП". Нюанс у тому, що згідно з даними британського реєстру компаній, право підпису там мав Антон Посунько.

Після чого вже від імені "нових" власників подали запит про реструктуризацію боргу. Переговори тривали з лютого до червня 2020 року. І коли перший транш за планом реструктуризації так і не надійшов, компанія Нусід звернулася в поліцію і суд.

Водночас адвокат АМГ заявив, що договір купівлі-продажу, за яким поставили товар, "ніколи не укладався (не був підписаний) відповідачем". Як і угода про реструктуризацію заборгованості від 29 липня 2020 року. Хоча сам адвокат особисто брав участь як у процесі укладання угоди, так і в процесі переговорів про реструктуризацію боргу.

"З огляду на викладене, "Нусід Україна" вже звернулася в поліцію. Для них це справа честі: у компанії говорять, що правил гри треба дотримуватися, інакше робота в Україні буде скомпрометована на міжнародному рівні", - ідеться в статті.

Зазначимо, що в інтернеті у відгуках про компанії АМГ і Євросема трапляєтсья інформація від людей, які називають себе колишніми працівниками цих компаній, про шахрайські методи ведення бізнесу Посуньком і Шацманом.

Зараз ви читаєте новину «Від українських "підприємців" на 20 млн грн постраждав черговий великий міжнародний агроінвестор — ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути