середа, 25 вересня 2013 18:20

Основа техрегламентів ЄС і МС збігається на 90 % - урядовий уповноважений

Основа техрегламентів ЄС і МС збігається на 90 % - урядовий уповноважений
Валерій Мунтіян. Фото: kmu.gov.ua

Уряд України проводить заходи, що забезпечують безперешкодне просування українських товарів до Європейського Союзу , так і Митного Союзу, заявив урядовий уповноважений з питань співпраці з Росією, державами - учасниками СНД, Євразійського економічного співтовариства та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян.

"Україна прийняла рішення , воно узгоджене безпосередньо з Євразійською комісією. Нами зараз складені листи, узгоджені графіки і йде збір необхідної інформації на перспективу, бізнес-планів, які товарні групи, продукція планується до постачання на територію Митного союзу, а також відповідність цієї продукції технічним регламентам цій митній території. Дана робота, зокрема, передбачена підписаним меморандумом про співпрацю у сфері технічного регулювання і відповідно з цим ми проводимо переговори, консультації і засідання експертних груп ", - цитує Мунтіяна прес -служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі Україна в середу.

Він також повідомив, що українські експерти провели ретельний аналіз, який показав, що на 90 % основа технічних регламентів Європейського Союзу та Митного союзу збігається, хоча є й відмінності .

"Євразійська комісія згодна, що Україна може приєднатися до регламентів Митного Союзу як на альтернативній, так і безальтернативній основі. Мінекономрозвитку разом з іншими центральними органами виконавчої влади здійснює відповідні розрахунки та розробляє механізми для реалізації даного сценарію . Українська сторона також запропонувала варіант угоди про взаємне визнання результатів оцінки відповідності продукції технічним регламентам. Але хочу зазначити : Україна виходить насамперед з того, щоб її національні регламенти та стандарти краще забезпечували безпеку громадян і навколишнього середовища, тобто ми не дивимося, на, так би мовити, " політичне забарвлення" техрегламентів " , - сказав Мунтіян

Він також повідомив , що 30 вересня відбудеться відеоконференція між міністром Євразійської комісії Валерієм Корєшков і міністром економічного розвитку і торгівлі України Ігорем Прасоловим і одним з основних питань буде саме тема усунення технічних бар'єрів у взаємній торгівлі.

Також Мунтіян підкреслив, що Україна вибирає оптимальний варіант у співпраці зі своїми партнерами як на сході, так і на заході. У своїх кроках на шляху інтеграції уряд керуватиметься виключно національними інтересами. А в економічних питаннях на першому місці завжди стояли і будуть стояти виключно захист національного споживача і виробника.

"Позиція уряду чітка, прозора і зрозуміла: показати бізнесу, громадськості, суспільству, міжнародній спільноті , що ми вибираємо той оптимальний, варіант, який не йде на протистояння Європи і Азії , не йде на протистояння ЄС та Митного Союзу , тому що в Україні є інтереси і на сході, і на заході, і на півночі, і на півдні. і ми будемо робити все можливе щоб зберегти всі ринки і не тільки зберегти, але й розвивати, використовуючи різні методи і рівні інтеграції. Україна вибирає оптимальний варіант", - акцентував урядовий уповноважений з питань співпраці з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Основа техрегламентів ЄС і МС збігається на 90 % - урядовий уповноважений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути