середа, 27 січня 2021 21:10

Оренда нерухомості в Києві: назвали найдорожчий та найдешевший варіанти

Оренда нерухомості в Києві: назвали найдорожчий та найдешевший варіанти
Найдешевше орендували однокімнатну квартиру площею 46 кв. м у Деснянському районі. Фото: unsplash

Найдешевше орендували однокімнатну квартиру площею 46 кв. м у Деснянському районі за 6,7 тис. грн/міс. Найдорожчим об'єктом стало нежитлове приміщення на вул. Бессарабській. За нього погодилися заплатити 84 тис. грн/міс.

У грудні 2020 року українці орендували столичну нерухомість 215 разів, що на 27% менше показників листопада. Рівень витрат на житло склав $175 тис., повідомляють у агентстві нерухомості "Благовіст".

У ціновому діапазоні $500-1000 на місяць провели 40% операцій. Найбільш популярними були 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Печерському районах. В цьому сегменті найдешевше орендували однокмінатку, що розташована у Шевченківському районі - 15 тис. грн/міс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стрімко подешевшало житло на "вторинці"

У ціновому діапазоні від $1 тис. до $2,5 тис. на місяць частка операцій склала 22%. Тут фаворитом стали Печерський і Шевченківський райони столиці. Основний відсоток угод припав на квартири, були одиничні угоди з будинками.

У категорії елітних об'єктів від $2,5 тис. на місяць частка угод склала 3%. Тут здебільшого надавали перевагу Печерському і Голосіївському районам. Найдешевше в цьому сегменті орендували квартиру, площею 110 кв. м у Шевченківському районі - 55 тис. грн/міс.

За 2020 рік ціни на оренду нерухомості зросли на 11%. Середня плата за винаймання однокімнатної квартири зросла до 3 тис. грн на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Оренда нерухомості в Києві: назвали найдорожчий та найдешевший варіанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути