неділя, 05 червня 2022 14:16

Орбан скористався надзвичайним станом: підвищив податки та скоротив субсидії

Орбан скористався надзвичайним станом: підвищив податки та скоротив субсидії
ЄС заблокував виплати Угорщині мільярдів євро з європейських фондів через корупційні ризики. Фото: eastnews.ua

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан скористався надзвичайним станом у країні: підвищив податки для компаній, скоротив видатки держбюджету та субсидії на комунальні послуги.

ЄС заблокував виплати Угорщині мільярдів євро з європейських фондів через корупційні ризики, тому такі заходи мають стабілізувати держбюджет, повідомляє Bloomberg.

Витрати держбюджету скоротять на $6,1 млрд у 2022-2023 роках. З них близько $2,5 млрд – скорочення витрат держапарату. Ще $2,5 млрд – скорочення програми держінвестицій.

Щодо корпоративного сектору, то для банків запроваджується додатковий 10% збір від чистої виручки 2022 року та 8% 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Угорщини хочуть забрати право голоса в Європарламенті

Нафтові компанії, що імпортують російську нафту, сплачуватимуть 25% податок на різницю на рівні цін між російською нафтою та нафтою марки Brent.

Телекомунікаційні та роздрібні компанії сплачуватимуть прогресивний податок від чистих продажів, який збільшується до 7% для доходів телекомунікаційних компаній та до 4,1% для роздрібних продажів, якщо дохід перевищує $270 млн.

Авіакомпанії мають сплачувати збір за від'їзд на кожного пасажира у розмірі 10 євро для тих, хто летить до Європи, та близько 30 євро для тих, хто подорожує далі.

Фінансові операції та акцизи, а також деякі інші дрібніші збори в економіці також будуть підвищені або розширені згідно з указом Орбана.

Санкції Європейського Союзу мають погодити усі 27 країн-членів, але Угорщина впродовж декількох тижнів блокувала шостий пакет проти Російської Федерації. Через це відносини з іншими 26 країнами можуть стати напруженими.

Зараз ви читаєте новину «Орбан скористався надзвичайним станом: підвищив податки та скоротив субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути