четвер, 23 липня 2020 15:47

Опублікували список проблемних банків

Опублікували список проблемних банків
Для українців відкрили реєстр неплатоспроможних банків, у ньому можна подивитися статус усіх активів, що їх буде виставлено на продаж найближчим часом, зокрема і права вимоги за кредитами, майно тощо. Фото: pixabay.com

Фонд гарантування вкладів фізосіб спільно з ProZorro.Продажі відкрив для публічного доступу Реєстр активів неплатоспроможних банків.

Як зазначено в повідомленні ProZorro.Продажі, по суті це єдиний вичерпний перелік активів неплатоспроможних банків, що виставляються Фондом гарантування вкладів через платформу ProZorro. По кожному об'єкту зібрано дані та його основні характеристики (площа, оціночна вартість, місце, замовник торгів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Облікову ставку Нацбанку залишили на найнижчому рівні

У реєстрі можна подивитися статус усіх активів, що їх буде виставлено на продаж найближчим часом, зокрема права вимоги за кредитами, майно тощо. Також реєстр буде корисним для тих, хто досі не розрахувався за кредитом: із його появою позичальники будуть знати кінцеву дату реалізації свого боргу і зможуть звернутися до фонду з тим, щоб його погасити або домовитися про реструктуризацію заборгованості.

Серед державних банків докапіталізація потрібна Укрексімбанку, каже в.о. голови Нацбанку Катерина Рожкова. Також є декілька банків, які ще остаточно не вирішили проблему 2015 року. Тоді вони взяли на баланси усілякі активи, щоб закрити питання проблемних кредитів. Потім ці активи так і не продали.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували список проблемних банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути