понеділок, 23 березня 2015 09:33

ОПЕК не збирається зменшувати видобуток - нафта знов дешевшає

ОПЕК не збирається зменшувати видобуток - нафта знов дешевшає
Фото: tsn.ua

Ціни на нафту знизилися більш ніж на 1% після чергової заяви Саудівської Аравії, що вона не буде поодинці скорочувати видобуток, щоб підтримати світовий ринок.

До 8.25 за київським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на $0,57 до $54,75 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,72 до $45,85.

"Ми повторюємо, що ринок визначає ціну", - сказав в неділю міністр нафтової промисловості Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі, додавши, що країна готова розглянути зниження видобутку тільки разом із виробниками нафти, що не входять в ОПЕК.

"Ми намагалися, зустрічалися, але безуспішно, тому що країни (поза ОПЕК) наполягали, що ОПЕК повинна нести цей тягар (зниження видобутку), а ми не згодні, що ОПЕК несе відповідальність", - сказав аль-Наїмі.

Оскільки на картель припадає 30% світового видобутку, за словами Наїмі, "якщо ми хочемо підняти ціни, всі повинні взяти в цьому участь".

Зараз ви читаєте новину «ОПЕК не збирається зменшувати видобуток - нафта знов дешевшає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути