пʼятниця, 12 червня 2020 17:12

Онлайн реєстрація та маски: аеропорти опублікували правила польотів

Онлайн реєстрація та маски: аеропорти опублікували правила польотів
Пасажирів авіа попередили, що вони повинні будуть самостійно забезпечити наявність захисних масок pixabay.com

Міжнародні авіалінії України (МАУ) оприлюднили правила для пасажирів, яких вони повинні дотримуватися під час польотів на літаках авіакомпанії після відновлення польотів з 15 червня 2020 року.

Зокрема, пасажирів попередили, що вони повинні самостійно забезпечити наявність захисних масок у необхідній кількості та обов'язкове їх носіння під час усієї подорожі (в аеропорту і на борту літака), зауваживши, що маску слід носити так, щоб вона повністю прикривала рот та ніс. Під час посадки пасажирам рекомендують самостійно здійснювати реєстрацію онлайн та користуватися кіосками самостійної реєстрації багажу для запобігання скупченості пасажирів у зоні реєстрації. Крім того, з метою запобігання скупченості пасажирів доступ до терміналу аеропорту супроводжуючим буде тимчасово обмежено. Доступ туди матимуть виключно пасажири, персонал авіакомпаній та персонал аеропорту, а також особи, що супроводжують особливі категорії пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туризм знову запускають: назвали країни, які відкрили кордони для українців

Також пасажирам радять перед поїздкою ознайомитися з вимогами держави прибуття та умовами перетину кордону, необхідністю проходження обсервації/самоізоляції, вимогами щодо наявності медичної страховки або довідки про негативний тест на Covid-19. Будуть і певні зміни щодо розрахунків за товари та послуги в аеропорту і на борту літака - вони здійснюватимуться виключно безконтактно банківськими картками. Для харчування на борту використовуватимуться виключно продукти в закритій індивідуальній упаковці виробника. Напої подаватимуться виключно в одноразовому та індивідуально упакованому посуді. Вода надається в індивідуальній тарі. Роздача напоїв наливом не здійснюється, окрім тих, що потребують гарячої води (чай, кава). Усі продукти та напої пасажир розпаковує самостійно. Журналів та іншої друкованої преси на борту літака не буде.

У межах послаблення карантину з 15 червня в усіх аеропортах України відкриють пункти пропуску.

Також іноземцям забезпечуватимуть можливість перетнути кордон, таке рішення ухвалили на засіданні Кабміну.

Зараз ви читаєте новину «Онлайн реєстрація та маски: аеропорти опублікували правила польотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути