Ексклюзиви
понеділок, 08 квітня 2024 10:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти змінили тактику обстрілів енергетичної інфраструктури - FT

Окупанти змінили тактику обстрілів енергетичної інфраструктури - FT
Росіяни атакують менш захищені області. Фото: eastnews.ua

Росія змінила тактику ударів по енергетичній інфраструктурі України, якщо порівнювати із зимою 2022-2023 років.

Окупанти використовують високоточні ракети для знищення електростанцій у регіонах, які менш захищені, ніж Київ. Про це пише Financial Times.

З 22 по 29 березня росіяни обстріляли сім теплоелектростанцій у всіх регіонах, крім Києва. Також російські ракети влучили у дві гідроелектростанції.

"Україна не надала подробиць про масштаби збитків на кожному заводі, але офіційні особи заявили, що кілька з них, у тому числі в Харківській області поблизу кордону з Росією, були майже повністю зруйновані", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили наслідки нічної атаки РФ на об'єкти енергетики

Виконавчий директор ДТЕК Максим Тимченко сказав, що взимку 2022-2023 років загарбники намагалися атакувати розподільчі станції та трансформатори по всій країні. А тепер вони націлилися на електростанції в окремих регіонах, щоб "повністю їх знищити, тому що відновити електростанції за короткий час неможливо".

"Стільки ж ракет, використаних під час атаки взимку, зараз спрямовано на п'ять-шість енергетичних об'єктів в одному регіоні", - сказала керівниця відділу комунікацій Марія Цатурян.

При цьому Росія намагається відключити від електропостачання великі промислові регіони та міста.

Менші підстанції можна захистити від атак захисними спорудами. Але це неможливо зробити з великими електростанціями. Для їхнього відновлення потрібно кілька місяців або років.

У ніч на 25 березня російські окупанти атакували Одеську область. Цілили по енергетичній інфраструктурі. Частина Одеси залишилася без світла.

Після нічної атаки в Одесі не працюватиме електротранспорт. У звя'зку із тимчасовою зупинкою роботи міського електротранспорту з автобусними перевізниками опрацьовано питання випуску на лінію більшої кількості рухомого складу, а також збільшення використання на магістральних маршрутах автобусів середнього та великого класів.

Дитячі садочки Одеси, які станом на 8:00 не мають світла, прийматимуть дітей у чергові групи. Приготування їжі у них неможливе, тому батьків просять нагодувати дитину вдома. Заклади, в яких електропостачання відновлено, працюватимуть у звичайному режимі.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти змінили тактику обстрілів енергетичної інфраструктури - FT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути