Ексклюзиви
середа, 11 серпня 2021 13:15

ОГХК продовжує постачання сировини російській "ВСМПО-АВІСМА"
6

Державний актив, який збирається продати ФДМ інвесторам, виявився причетним до постачання титанової продукції в РФ.

У розпорядженні Українських Новин опинилися ексклюзивні документи, що підтверджують, що державна ОГХК, що знаходиться в управлінні Фонду Держмайна, як мінімум з 2019 року поставляє сировину найбільшому російському виробнику титану "ВСМПО-АВІСМА".

"ВСМПО-АВІСМА" входить в корпорацію Ростех, що об'єднує оборонні підприємства РФ, такі як "Рособоронекспорт", концерн "Калашников", "Вертольоти Росії".

Рада національної безпеки і оборони України на засідання 18 червня ввела санкції проти "ВСМПО-АВІСМА", а також проти посадових осіб компанії - генерального директора держкорпорації "Ростех", голови ради директорів корпорації "ВСМПО-АВІСМА" Сергія Чемезова і заступника голови ради директорів корпорації "ВСМПО-АВІСМА" Михайла Шелкова. 24 червня президент України Володимир Зеленський ввів в дію указ РНБО.

Згідно з документами - вантажними митними деклараціями та накладними - ОГХК здійснювала поставки продукції "ВСМПО-АВІСМА" у квітні 2020 року, травні і червні 2021 року.

Так, 30 квітня 2020 року ОГХК відвантажила 72,3 тонни ільменітового концентрату (насипом) філії "Іршанський ГЗК" АТ "ОГХК" в Росію за адресою філії "Авісма" АТ "ВСМПО-АВІСМА" зі станції "Нова Борова" на станцію "Заяча гірка ". Поставки здійснювалися згідно з контрактом №126-1/19 від 12.12.2019.

7 травня 2021 року ОГХК відвантажила 348,4 тонни руди і титанового концентрату з Вільногірського на станцію "Заяча Гірка". Відправником значиться філія ВГМК "ОГХК" згідно з контрактом № 136/1-20 від 09.11.2020.

02 червня 2021 року ОГМК відправила 788,7 тонн ільменітового концентрату на загальну суму 141975.00 доларів. Відправник - філія "ВГМК" АТ "ОГХК". Одержувач - "АВІСМА" філіал ПрАТ "Корпорація ВСМПО-АВІСМА" 618421, Росія, Пермський край м. Березники, вул.Загородна, 29.

На документах стоять печатки Харківської митниці ДФС, а також Бєлгородської і Свердловської митниці. Там же на документі стоїть печатка ОГХК.

Згідно зі статтею 258-5 Кримінального кодексу України такі дії ОГХК під управлінням ФДМУ потрапляють під визначення фінансування тероризму і тягнуть за собою до 12 років з конфіскацією майна.

Фонд Держмайна України, в управлінні якого перебуває підприємство, призначив дату продажу ОГХК на 31 серпня 2021 року. Анонсована стартова ціна продажу - 3,7 млрд грн. Для ФДМУ продати компанію за заявлену ціну - головне завдання на 2021 рік.

Раніше ОГХК поставляло концентрат ільменіту на тимчасово окуповану територію АР Крим. За даним фактом головним слідчим управлінням СБУ розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину (ст. 110-2, ч 3 КК України), спрямованого на "Фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу ...".

 
 
 
 
 
 

Як повідомляли Українські Новини, приватизаційний аукціон АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" стане сигналом про відкритість України для великих міжнародних інвестицій.

Зараз ви читаєте новину «ОГХК продовжує постачання сировини російській "ВСМПО-АВІСМА"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути