Ексклюзиви
середа, 16 серпня 2023 14:20

Громадська спілка "Асоціація деревообробних підприємств України" звітувала про перший рік своєї діяльності
Подія

ГС "Асоціація деревообробних підприємств України", яка була створена у 2022 році та покликана захищати інтереси представників деревообробної та лісової галузей, прозвітувала про перший рік своєї діяльності.

З презентацією можна ознайомитись за посиланням.

Наразі Асоціація налічує 85 членів. Підприємства-члени ГС надають понад 12 тисяч робочих місць, їх річна переробка складає більш як 1,5 млн куб. м деревини. Продукцію реалізують у понад 35 країн світу.

 

Асоціація є організатором багатьох заходів за участі широкого кола підприємців, науковців, представників спеціалізованих ліцензованих бірж, ДП "Ліси України", ДАЛРУ та інших. На заходах учасники розглядають проблемні питання сьогодення та шукають шляхи їх розв'язання, окреслюють перспективні напрямки розвитку галузі, діляться досвідом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: TimberBot ГС "АДПУ" допомагає знаходити споживачів та постачальників на ринку деревини

ГС "АДПУ" проводить й міжнародну діяльність. Так протягом року були підписані Меморандуми про співпрацю з Австрійською асоціацією деревообробної промисловості, Асоціацією деревообробників Туреччини та Асоціацією деревообробників Польщі.

22 червня 2023 року в Дрездені Рада експертів FOREST EUROPE на своїй зустрічі вирішала надати "АДПУ" статус спостерігача.

 

Захист та просування інтересів членів Асоціації є основним її завданням. Тому "АДПУ" направила низку звернень до державних інституцій, організацій для розвитку галузі. Зокрема вдалося відстояти інтереси деревообробників щодо заборони експорту паливної деревини, досягти зняття тимчасових обмежень перевезень залізницею продукції вітчизняних деревообробних підприємств за кордон. Також за зверненням ГС державними структурами опрацьовані можливості укладання держлісгоспами біржових контрактів з терміном постачання місяць, квартал, пів року, рік.

ГС "АДПУ" впроваджує інструменти для підвищення ефективності здійснення операцій купівлі продажу на ринку деревини. Так Асоціація розробила та впровадила TimberBot – телеграм-бот, що покликаний полегшити роботу покупців та продавців пиломатеріалів та необробленої деревини у контексті пошуку один одного для проведення торговельних операцій. Разом з тим інструмент інтегровано з електронними системами ліцензованих товарних бірж, що дозволяє орієнтуватися на ринку, бачити пропозиції купівлі-продажу сировини й цінові діапазони. За допомогою бота вже укладено понад 1700 угод з купівлі-продажу пиломатеріалів та дров.

"Цей перший рік нашої діяльності був нелегким. В умовах повномасштабної агресії рф, коли економіка країни знаходиться у кризовому стані, багато підприємств галузі скоротили виробництво або взагалі його припинили, нам довелося зібратися з силами і йти вперед. Ми змогли об'єднати зусилля для подолання викликів сьогодення, подальшої відбудови та розвитку галузі. У нас є успіхи, але попереду ще багато роботи, яку потрібно виконати. Зараз завдання кожного з нас не лише зберегти виробництво, робочі місця, але й розвиватися. Разом, в команді професіоналів, це робити легше. Ми завжди відкриті й готові до співпраці. Й звісно будемо раді бачити нових членів Асоціації у нашій команді", – зазначив голова ГС "АДПУ" Павло Васильєв.

На початку 2023 року Уряд продовжив заборону на експорт деревини паливної у вигляді колод, полін, хмизу, гілок, сучків, деревної тріски або стружки, тирси, тріски, стружки, уламків та відходів деревини та відніс до переліку товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню та квот на 2023 рік.

Зараз ви читаєте новину «Громадська спілка "Асоціація деревообробних підприємств України" звітувала про перший рік своєї діяльності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути