середа, 02 грудня 2020 15:23

Оновлений законопроєкт про касові апарати ще більше шкодить бізнесу - ЄБА

Оновлений законопроєкт про касові апарати ще більше шкодить бізнесу - ЄБА
У ЄБА закликають повернути документ в парламент на доопрацювання. Фото: unsplash

Оновлений законопроєкт 4439-д про відтермінування запровадження касових апаратів ще більше посилює нерівні умови ведення бізнесу.

Документ стоїть на заваді детінізації економіки та не дозволить наповнити державний бюджет потрібними надходженнями, стверджують у Європейській бізнес асоціації.

У ЄБА закликають повернути документ в парламент на доопрацювання.

В асоціації переконані, що прийняте рішення не регулює інтернет-торгівлю і ставить у нерівні умови тих, хто торгує однаковими товарами онлайн та офлайн.

У ЄБА стверджують, що саме через інтернет продають нелегально ввезену та підроблену продукцію. Наприклад, алкоголь, ювелірні вироби та текстиль.

"Також велика частка підробок та нелегально ввезених товарів активно продається через заклади громадського харчування. Те ж стосується реалізації через інтернет побутової техніки та електроніки, яка не відповідає вимогам законодавства", - переконані в асоціації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Касові апарати для ФОП: кому хочуть скасувати РРО

Зі слів виконавчого директора ЄБА Анни Дерев'янко, чесний бізнес втомився працювати в нерівних умовах.

"Звісно, бізнесу потрібна допомога та підтримка. Однак не можна надавати допомогу, яка посилює тіньовий сектор у країні та затягує пояс чесному бізнесу. Працюєш – декларуй свою діяльність. Чому одні це роблять, а інші протестують. І цілком логічним є питання, звідки країна розраховує виплачувати пенсії, соціальні виплати, якщо продовжувати закривати очі на проблему тіньового ринку", - каже Анна Дерев'янко.

На думку ЄБА, скасування ряду штрафів та перенесення термінів їх застосування автоматично скасовує стимул дотримуватись обліку товарів і офіційно декларувати кошти.

"Народні депутати повністю відібрали у споживачів можливість, перевіривши справжність фіскального чеку, отримати компенсацію вартості товару, якщо їх права були порушені", - йдеться у повідомленні.

3 листопада глава Верховної Ради Дмитро Разумков анонсував законопроєкт про відтермінування запровадження обов'язкового касового апарата для ФОП. Документ не підтримали в 1-му читанні. Повторне голосування 17 листопада теж провалили.

1 грудня Верховна Рада відтермінувала обов'язкове застосування касових апаратів для фізосіб-підприємців.

Зараз ви читаєте новину «Оновлений законопроєкт про касові апарати ще більше шкодить бізнесу - ЄБА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути