Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2018 14:18

Обмеження імпорту сірчаної кислоти з Європи вдарить по іміджу України - промисловці

Обмеження імпорту сірчаної кислоти з Європи вдарить по іміджу України - промисловці
За словами глави об'єднання підприємств "Укрметаллургром" Олександра Каленкова, введення обмежувальних заходів в бік ЄС спричинить за собою відповідні заходи, що зіпсує імідж України на міжнародній арені. Фото: LB.ua

Представництво Євросоюзу висловлювало стурбованість у зв'язку з введенням мит на імпорт сірчаної кислоти в Україну і надію на те, що питання розглянуть у рамках міжнародних зобов'язань України і СОТ і погодять з Євросоюзом. Про це заявив глава об'єднання підприємств "Укрметаллургром" Олександр Каленков в ефірі телеканалу "112 Україна".

За словами Каленкова, введення обмежувальних заходів в бік ЄС спричинить відповідні заходи, зіпсує імідж України на міжнародній арені.

"Вже зараз ми бачимо, що якщо будь-які обмеження введуть - вони настільки необґрунтовані, що це викличе процес СОТ. Так само, як було з легковими автомобілями кілька років тому. Тоді Україна змушена буде зняти це рішення, але імідж вже буде зіпсований і негативний результат для економіки гарантований", - заявив Каленков.

При цьому збитки економіці, за словами Каленкова, будуть значні, через те, що майже третина всього українського експорту - це продукція гірничо-металургійного комплексу, який постраждає через обмеження імпорту сірчаної кислоти.

"Це нас турбує ще й тому, що ми - один із важливих головних експортерів в Україні, де майже 28 відсотків усього українського експорту - це ГМК. Крім усього іншого, 85 відсотків, наприклад, металургійної продукції йдуть на експорт. Якщо ми прийматимемо такі необґрунтовані рішення, від Європейського Союзу, країн СОТ можемо отримати відповідні заходи, які ще негативніше вплинуть на економіку України. І тому інакше, як афера, це не можна називати", - повідомив Каленков.

Підприємства "Сумихімпром" і "Східний ГЗК" ініціювали розслідування щодо імпорту сірчаної кислоти, результатом якого може стати монополізація ними ринку, введення мит на ввезення сировини в Україну, а також крах металургійної галузі України.

Зараз ви читаєте новину «Обмеження імпорту сірчаної кислоти з Європи вдарить по іміджу України - промисловці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути