Ексклюзиви
неділя, 18 лютого 2018 21:10

Пояснили, чому українці активно скуповують техніку

Пояснили, чому українці активно скуповують техніку
Інтерес до побутової техніки українців пов'язаний з розвитком споживчого кредитування. Фото: Українці Сьогодні

За результатами 2017 року в Україні на 27,9% виросли продажі побутової техніки і електроніки. За прогнозами рітейлерів у 2018 році показники покращаться на 18-20%.

Минулого року було продано обладнання на 75,1 млрд грн. Це на 27,9% більше порівняно з 2016 роком. Водночас експерти прогнозували лише 10-15% росту продажів, пише LIGA.net.

За даними GfK Ukraine продажі великої побутової техніки у 2017 році зросли на 26,5% – до 15,3 млрд грн, дрібної побутової техніки – на 20,5%, до 16,8 млрд грн. Офісної техніки і витратних матеріалів було продано на 19,1% більше (1,046 млрд грн).

Фототехніки минулого року було продано на 553 млн грн. Це на 7,6% менше порівняно 2016 роком. На 6% в грошовому еквіваленті збільшилися обсяги реалізації мультиварок.

Інтерес до побутової техніки українців пов'язаний з розвитком споживчого кредитування. Так, на початку минулого року за позикові кошти купувалося близько 15-20%, до кінця 2017 року – 43% всього обладнання.

Крім того, з'явилося все більше пропозицій на ринку побутової техніки. Роздрібні мережі створюють окремі зони для демонстрації нових можливостей обладнання, що дозволяє підвищити продажі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти пояснили, чому не всюди можна розрахуватися карткою

"Споживачі купують дорожчу техніку з великою кількістю функцій. Наприклад, у 2016 році найчастіше купували телевізори з діагоналлю 32 дюйма, зараз – 42 і 50. Середній чек у 2017 році зріс на 25%", – каже комерційний директор мережі Фокстрот Тетяна Мойсеєнко.

Водночас в українців зросли зарплати. За даними HeadHunter, 36% опитаних компаній підвищили виплати всім співробітникам. Третина опитаних зазначила, що зарплати зросли у тих, хто виконав чи перевиконав план.

"Ефективними виявилися розпродажі і під час "чорної п'ятниці". Тоді продажі зросли на 80% порівняно з середньостатистичним днем. Крім того, в Україні побільшало любителів комп'ютерних ігор. Вони все частіше оновлюють комп'ютерну техніку. Витрачають 30-60 тисяч гривень", - підсумував генеральний директор компанії БСХ Побутова техніка Сергій Максимов.

У 2017-му продажі мобільних телефонів виросли. Обсяг продажів смартфонів склав понад 4 мільйонів штук. Це на 22 відсотки більше за показник попереднього року.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому українці активно скуповують техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути