Ексклюзиви
пʼятниця, 10 червня 2011 20:56

Ну, хочуть люди купувати долари, то хай купують - Лукашенко

Ну, хочуть люди купувати долари, то хай купують - Лукашенко

В даний час відбувається накачування світової економіки доларами і євро, що може призвести до її обвалу.

Про це заявив у п'ятницю президент Білорусі Олександр Лукашенко на нараді.

"Як ви чудово розумієте, це тільки в Білорусі наші розумні білоруси, "свядомия", або з їхньої подачі хапають ці папірці доларові", - цитує білоруського лідера "Взгляд".

Звертаючись до учасників наради, президент сказав: "Ви прекрасно розумієте, що сьогодні йде колосальне накачування доларами світової економіки, що може призвести до ще одного обвалу цієї економіки. Ми це все знаємо".

"Ну, хочуть люди купувати долари - хай купують, це їх справа", - додав Лукашенко.

За його словами, аналогічна ситуація може статися і в єврозоні.

"Те ж саме і на ринку євро відбувається. Ось ці вкидання по 100, по 200 млрд. Греції, Португалії, Іспанії та інше - це звідки? Німеччина що, зі своєї кишені дає? Йде знову ж накачування цих європапірців. Якщо нашим людям це подобається, то нехай купують. Але держава повинна вухо тримати гостро ", - сказав глава держави.

Нагадаємо, в Білорусі третій місяць триває гостра валютно-фінансова криза, викликаний хронічним дефіцитом зовнішньої торгівлі і масштабної емісією білоруських рублів напередодні президентських виборів в грудні 2010 року для підвищення зарплати.

24 травня Нацбанк країни за погодженням з президентом провів безпрецедентну в історії Білорусі разову девальвацію білоруського рубля, знизивши його офіційний обмінний курс на 56%. Заступник міністра економіки Білорусі Андрій Тур напередодні заявляв, що у світовій економіці аналогічні масштаби девальвації до Білорусі мали місце лише в одній країні (Аргентина у 2002 році, - ред.).

 

Зараз ви читаєте новину «Ну, хочуть люди купувати долари, то хай купують - Лукашенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути