Ексклюзиви
четвер, 08 червня 2023 13:46

Новий тариф на електроенергію: скільки з червня платитимемо за побутову техніку

Новий тариф на електроенергію: скільки з червня платитимемо за побутову техніку
В Україні через підвищення тарифу на електроенергію година перегляду телевізора з червня в середньому подорожчає на 12 коп. Фото: pixabay.com

В червні через підвищення тарифу на електроенергію година перегляду телевізора для українців в середньому подорожчає на 12 коп. За годину використання комп'ютера ціна цього місяця зросла на 21,5 коп.

Про те, скільки доведеться платити за використання техніки за новими тарифами, пише OBOZREVATEL. Заряджання телефону використовує близько 3 кВт*год на місяць. Ціна зросла з 4,32 до 7,92 грн.

"Комп'ютер разом із екраном може споживати близько 180 Ватт/годину. За старим тарифом це 26 копійок, а за новим – 47,5 копійки. Якщо ви щодня користуєтеся комп'ютером протягом 3 годин, за старим тарифом це коштувало 23,3 гривні. За новим тарифом доведеться заплатити вже 42,7 гривень на місяць", – ідеться у повідомленні.

Телебачення, залежно від діагоналі, споживає до 100 Вт/год. За старим тарифом за годину перегляду ТБ доводилося платити 14 коп. А за новим тарифом уже 26 коп. За умови перегляду телевізора протягом 3 год. на день раніше потрібно було платити 12,6 грн, а за новим тарифом вже 23,4 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк оновив курс валют на 8 червня

Холодильник може використовувати від 17,1 до 38,4 кВт*год на місяць. Якщо ваш холодильник витрачає 25 кВт*год, то до червня за такий обсяг струму потрібно було сплачувати 36 грн. Цього ж місяця ціна становитиме 66 грн.

Пральна машинка, якщо користуватися нею 2 год. на тиждень, витрачає близько 20 кВт*год на місяць. Раніше за такий обсяг струму потрібно було платити 28,8 грн, а за новим тарифом уже 52,8 грн.

Кабінет міністрів на своєму засіданні підвищив з 1 червня тариф на електроенергію для населення.

Тариф буде підвищено майже вдвічі, до рівня 2,64 грн за кВт-год.

Наразі для індивідуальних побутових споживачів тариф становить 1,44 грн за кВт-год при споживанні до 250 кВт та 1,68 грн – якщо понад 250 кВт-год на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Новий тариф на електроенергію: скільки з червня платитимемо за побутову техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути