Ексклюзиви
субота, 26 жовтня 2019 13:59

Нові гроші: як виглядає справжня банкнота 1000 грн

Нова банкнота номіналом 1000 грн має підвищений рівень захисту.

Купюра захищена полімерною стрічкою, яка введена в товщину паперу. Стрічка пофарбована в пурпурний колір і має яскраво виражений комбінований оптико-змінний ефект, повідомили у Нацбанку.

Автор: НБУ
  Банкноту номіналом 1000 грн в обіг ввели 25 жовтня.
Банкноту номіналом 1000 грн в обіг ввели 25 жовтня.

На банкноту нанесено цифрове зображення номіналу і малого державного герба України. Якщо змінити кут нахилу купюри, то змінюється напрямок руху фонового зображення стрічки. Крім того, можна побачити на деяких ділянках зображення поступові переходи кольору від золотистого до нефритового.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова банкнота 1000 грн: експерти назвали причини та наслідки появи

Банкноту номіналом 1000 грн в обіг ввели 25 жовтня. За розміром більша за купюри інших номіналів. Має блакитний колір. На лицьовому боці зображено портрет першого президента Української академії наук Володимира Вернадського. На зворотному - будівля Президії Національної академії наук України.

Із 1 жовтня 2019-го в Україні не приймають до розрахунку за товари і послуги дрібні монети 1, 2 і 5 коп. Українці можуть без обмежень і безкоштовно обміняти їх на монети та банкноти інших номіналів протягом наступних 3 років у банках. Із обігу почали виводити монети номіналом 25 коп. Розрахуватися ними у магазинах можна буде до жовтня 2022-го. Далі залишаться монети номіналом 50 і 10 коп.

Зараз ви читаєте новину «Нові гроші: як виглядає справжня банкнота 1000 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути