пʼятниця, 28 квітня 2006 13:39

НКРЕ затвердила роздрібні тарифи на електроенергію

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) затвердила роздрібні тарифи на електроенергію на травень місяць у рамках переходу до єдиних тарифів.

За даними комісії, максимальний тариф для споживачів першого класу напруги ( це вище 35 кв) у травні складе 21,87 коп. за 1 кВт/г (це у ВАТ "Чернігівобленерго"). Тоді як максимальний тариф у цьому місяці дорівнював 22,41 коп. для цієї ж компанії. Позаминулого місяця, у березні, він становив 22,43 коп. за 1 кВт/г.

Найнижчий тариф у компанії АЕК "Київенерго" у травні для першого класу складе 18,97 коп. за 1 кВт/г. У цій же компанії у квітні він був 18,07 коп., а у березні - 17,21 коп. за 1 кВт/г.

Як йдеться в офіційному повідомленні комісії, для споживачів другого класу напруги ( це нижче 35 кв), найвищий тариф на травень встановлений у розмірі 33,60 коп. за 1 кВт/г (у компанії ВАТ "Житомиробленерго"). У квітні для цієї категорії споживачів він складав 34,35 коп. за 1 кВт/г. У березні максимальний тариф для них був 35,03 коп. за 1 кВт/г.

Найменший тариф у травні матиме "Київенерго" - 22,52 коп. за 1 кВт/. У цьому місяці для споживачів цього ж класу мінімальний тариф дорівнював 21,45 коп., у березні - 20,43 коп. за 1 кВт/г.

З 1 вересня того року НКРЕ почала поетапно переходити до єдиних роздрібних тарифів на електроенергію, окрім тарифів для потреб населення, населених пунктів, зовнішнього освітлення та міського електротранспорту.

Щомісячне підвищення не може перевищувати 5% від рівня тарифів попереднього місяця. Пропонується запровадити два єдиних тарифи - для споживачів першого класу напруги і для споживачів другого класу напруги, пише ForUm.

Зараз ви читаєте новину «НКРЕ затвердила роздрібні тарифи на електроенергію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути