Ексклюзиви
неділя, 01 липня 2012 04:55

Німеччина відклала ратифікацію плану порятунку євро

Німеччина відклала ратифікацію плану порятунку євро
Канцлер Німеччини Ангела Меркель. Фото з сайту imgy.ru

Представники німецької опозиції подали скарги до конституційного суду з вимогою визнати незаконними прийняття так званого європейського Бюджетного пакту і Механізму фінансової стабільності (МФС), повідомляє в ніч на неділю агентство Рейтер.

У п'ятницю німецький парламент і бундесрат - палата земельного представництва - в ході голосування прийняли пакт і МФС. Очікувалося, що Німеччина зможе ратифікувати документ до 1 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС представив 10-річний план порятунку своєї економіки

Однак тепер ратифікація документа може затягтися на кілька тижнів, так як президент країни Йоахім Гаук заявив, що не підпише документи до рішення конституційного суду.

На думку авторів скарг, під якими підписалися близько 12 тисяч громадян, прийняття пакту порушує принципи демократії в країні, і подібні питання повинні вирішуватися шляхом проведення референдуму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На порятунок євро залишився тиждень - прем'єр Італії

Двадцять п'ять із 27 країн ЄС 30 січня в Брюсселі приєдналися до договору про бюджетну стабільності, з пропозицією про створення якого європолітики виступили за підсумками саміту в грудні 2011 року. Прага і Лондон відмовилися приєднатися до Бюджетного пакту ЄС. Чехія повідомила про своє рішення безпосередньо в ході брюссельського саміту 30 січня, а влада Великобританії заявили про те, що не будуть підписувати новий договір, ще в грудні 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина відклала ратифікацію плану порятунку євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути