пʼятниця, 01 липня 2022 21:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина виділила Україні €1 млрд: на що витратять

Німеччина виділила Україні €1 млрд: на що витратять
Цьогоріч у квітні МВФ ухвалив рішення щодо створення адміністративного рахунку для зарахування коштів у вигляді запозичень від країн-донорів на користь України. Фото: pixabay.com

Німеччина виділила Україні грант у розмірі €1 млрд.

Він уже надійшов до державного бюджету країни, повідомила в п'ятницю пресслужба Міністерства фінансів.

"Грантові кошти перерахували до державного бюджету через спеціальний адміністративний рахунок, який відкрив Міжнародний валютний фонд для спрямування грошей країн-донорів на допомогу Україні", – уточнило відомство.

Кошти спрямують на фінансування першочергових бюджетних видатків під час воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, на що Україна пустить 1 млрд з адмінрахунку МВФ

Цьогоріч у квітні МВФ ухвалив рішення щодо створення адміністративного рахунку для зарахування коштів у вигляді запозичень від країн-донорів на користь України. Всі залучені кошти з використанням цього рахунку мають спрямовувати на підтримку фінансової стабільності України у формі грантів або кредитів. Німеччина стала другою країною, яка скористалася таким інструментом. Канада першою виділила пільговий кредит в 1 млрд канадських доларів, що приблизно становить $773 млн.

Уряд оцінює щомісячні потреби бюджету у фінансуванні дефіциту в $5 млрд. Міністр фінансів Сергій Марченко раніше прогнозував, що в червні міжнародна фінансова підтримка України збільшиться до $4,8 млрд з $1,5 млрд у травні.

Загалом від початку війни Україна вже отримала від Німеччини €1,3 млрд для підтримки фінансово-бюджетної системи. Раніше цього тижня Мінфін повідомив про отримання €446,8 млн кредиту від Світового банку з гарантією Великої Британії на €424,6 млн, а також грант Сполучених Штатів Америки на $1,3 млрд через мультидонорський рахунок СБ і кредит Японії на суму, еквівалентну $500 млн.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина виділила Україні €1 млрд: на що витратять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути