субота, 02 листопада 2013 20:12

Ніякого удару по українській економіці асоціація з ЄС не завдасть - чиновник

Ніякого удару по українській економіці асоціація з ЄС не завдасть - чиновник
Українській економіці все одно доведеться адаптуватися до норм ЄС. Фото: obozrevatel.ua

Входження України у зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, що передбачене угодою про асоціацію, не призведе до зниження темпів зростання вітчизняного ВВП.

Про це заявив директор департаменту стратегічного планування розвитку економіки Міністерства економічного розвитку і торгівлі Євген Олейніков у ефірі Українського радіо.

"Якби Україна сьогодні демонструвала двозначні темпи економічного зростання, мабуть був би сенс обговорювати питання, чи не втратимо ми це досягнення. Але останні два роки ми спостерігаємо скорочення економічного зростання. Причому ті галузі, які здатні виробляти продукцію, яка відповідає у тому числі вимогам Європейського Союзу, вони почуваються принаймні стабільно. Це сільське господарство, енергетика і низка інших галузей. А ті галузі, які сьогодні є неконкурентоспроможними в Європейському Союзі, програють", - сказав Олейніков.

За його словами, українській економіці все одно доведеться адаптуватися до норм ЄС.

Він підкреслив, що внутрішнє споживання не зможемо забезпечити попит на вітчизняну продукцію, тому її треба реалізовувати на ринку ЄС, який є "своєрідним знаком якості".

"Якщо ти поставляєш свою продукцію в Євросоюз, то можеш постачати її в будь-яку іншу державу світу", - зазначив чиновник.

Успішним прикладом вільної торгівлі з ЄС Олейніков назвав Туреччину, яка нині демонструє високі темпи зростання економіки.

Зараз ви читаєте новину «Ніякого удару по українській економіці асоціація з ЄС не завдасть - чиновник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути