Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2011 16:02

Німецькі інвестори покритикували Податковий кодекс України

Німецькі інвестори покритикували Податковий кодекс України

Потенційні і діючі німецькі інвестори вважають, що Податковий кодекс України обмежує можливості малого бізнесу і надає пріоритет великому бізнесу в Україні.

Про це сьогодні під час засідання круглого столу "Підтримка підприємств малого та середнього бізнесу Німеччини при виході на ринок України" заявив керівник німецької делегації, заступник начальника відділу зі зв'язків з СНД міністерства економії і технологій Німеччини Бернхард Дух.

"Ми бачимо позитивні фактори нового Податкового кодексу, який починаючи з 1 січня діє на території України, проте наші фахівці ...  звертають, в тому числі, увагу, що там є відчуття, наче перевага в Податковому кодексі віддається великому бізнесу, обмежуючи при цьому можливості малих підприємств. Я не приховую, що це насторожує", - сказав Дух.

Також він підкреслив, що великі побоювання у іноземних інвесторів викликає питання визначення митної вартості імпортних товарів.

"І ми бачимо, що тут є чим займатися. Ми тому покладаємо великі сподвання на прийняття нового Митного кодексу України", - зазначив Дух.

Крім того, він згадав про "присутнє свавілля адміністративних органів влади в регіонах". Зазначив, що потенційні інвестори готові "дати консультації щодо цього".

"Відверто вам скажу, що завдання Міністерства економіки не полягають в тому, щоб вести наші підприємства на полювання. Ви створюєте умови, і тоді наші підприємства, звичайно, мають можливість вибору", - сказав Дух.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі інвестори покритикували Податковий кодекс України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути